Mainos

Johanneksen Facebook-tili kaapattiin – ongelman selvittämisestä tuli painajaismaista

Suomalaisen miehen Facebook-tili kaapattiin ja hänen yrityksensä ilmoittaa asiasta Facebookille ovat päätyneet hänen uusien tiliensä sulkemiseen.

Helsinkiläisen Johanneksen, 25, Facebook-tili kaapattiin kesäkuun lopulla ja hän on yrittänyt sulkea kaapattua tiliä siitä lähtien.

Kaikki alkoi siitä, kun Johannes sai torstaina 29. kesäkuuta Facebookista ilmoituksen, että hänen salasanansa on vaihdettu. Hän perusti saman päivän aikana uuden Facebook-tilin, jolla hän ilmoitti vanhan tilinsä kaapatuksi. Samalla hän myös avasi uuden sähköpostilin Gmailiin, sillä hänen kaapattu tilinsä oli sidottu vanhaan Hotmail-sähköpostiin, jota hän ei enää käyttänyt aktiivisesti.

– Sain vahvistuksen Facebookilta, että kaapattu tili olisi suljettu, Johannes sanoo.

Seuraavana maanantaina hän kuitenkin huomasi, että uusikin Facebook-tili oli suljettu, mutta vanha tili oli taas aktivoitunut. Hän avasi jälleen uuden Facebook-tilin, mutta sekin lukittiin hyvin pian.

Hän yritti aktivoida tiliään uudelleen, mutta Facebookilta saatu palautuskoodi ei toiminut. Viimeisin tili näkyy kuitenkin yhä Facebookin hakutuloksissa.

Kaapattuun tiliin näkyi torstaina lisätyn uusia, ulkomaalaisia Facebook-ystäviä. Seuraavana tiistaina kaapatun tilin ystäväluettelo oli kuitenkin piilotettu. Kaappaaja oli myöhemmin myös muokannut tilillä aikaisemmin näkyneitä valokuvia, vaihtanut profiilin kansikuvan sekä liittynyt ulkomaalaisiin ryhmiin.

Kaapatun tilin ilmoittaminen on haastavaa

Myös Johanneksen Facebook-ystävät ja sukulaiset ovat yrittäneet tehdä Facebookin ylläpidolle ilmoitusta kaapatusta tilistä.

Hänen puolisonsa on ollut poliisiin yhteydessä Facebookin kautta, mutta sieltä vastattiin, että asia tulisi hoitaa Facebookin kautta.

Johannes on lähettänyt sähköpostia viranomaisilla saadakseen apua kaapatun tilinsä kanssa. Lisäksi hän on yrittänyt olla yhteydessä Microsoftin asiakaspalveluun Suomessa, jotta vanhan Hotmail-sähköpostin käyttäjätunnukset voisi palauttaa hänelle.

– Yritin soittaa Microsoftille, mutta heidän asiakaspalvelunsa haluaa hoitaa kaikki asiat netin kautta, Johannes kertoo.

Jos Hotmail-tunnukset onnistutaan palauttamaan, voisi kaapatun Facebook-tilinkin palauttaminen vihdoinkin helpottua. Silti Johanneksesta tuntuu, että kaappaustilanteiden ilmoittamiseen ei ole tarpeeksi selkeitä ohjeita tai menettelytapaa.

– Facebookilla ei ole Suomessa edes asiakaspalvelua, hän toteaa.

Tällä hetkellä hän odottelee Facebookin vastausta.


***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.