Facebook merkitsee sinut kuviin, joiden olemassaolosta et tiennyt – "Meistä tämä suojaa yksityisyyttä"

Uusi teknologia tunnistaa käyttäjän kasvot tämän profiilikuvasta muodostetun mallinnuksen avulla. 

Facebook on ottanut käyttöön uuden kasvojen tunnistamiseen perustuvan ominaisuuden, joka mallintaa ja tallentaa käyttäjien kasvonpiireet.

Yhtiön mukaan kasvojen tunnistaminen perustuu teknologiaan, joka vertaa profiilikuvaa muihin kuviin ja videoihin, joihin käyttäjä on merkitty.

– Teknologiamme analysoi kuvia, joihin sinut on merkitty ja muodostaa niiden perusteella mallinteen kasvoistasi, Facebook kertoo tiedotteessaan.

Tarkoituksena on auttaa käyttäjiä löytämään palvelusta enemmän kuvia ja videoita, joissa he esiintyvät. Myös sellaisia, joiden ei edes tiennyt olevan olemassa.

Uuden ominaisuuden tarkoituksena on lisäksi auttaa Facebookia kuvailemaan kuvien sisältöä paremmin heikosti näkeville ihmisille ja suojata käyttäjien yksityisyyttä.

"Et välttämättä tiedä, jos sinusta on julkaistu kuva"

Teknologian on myös tarkoitus suojata ihmisiä identiteettivarkauksilta. Se nimittäin tunnistaa, mikäli toinen henkilö yrittää käyttää profiilikuvanaan muuta kuin omaa kuvaansa.

Lisäksi uusi merkitsemisteknologia voisi auttaa sosiaalisessa mediassa kiusaamisen kohteeksi joutuneita.

– Meistä tämä suojaa yksityisyyttä. Et välttämättä tiedä, jos sinusta on julkaistu kuva. Nyt käyttäjät näkevät kuvan ja voivat keskustella sen julkaisseen henkilön kanssa, sanoo Facebookin yksityisyydensuojasta vastaava Rob Sherman The Verge-uutissivustolle.

Merkintäehdotus tulee kuitenkin ainoastaan silloin, jos käyttäjä kuuluu sen näkevään yleisöön. Mikäli siis Facebook löytää käyttäjän kasvot kuvasta tai videosta, jota käyttäjä itse ei pääse näkemään, merkintää ei tule. 

Yksityisyydensuojastaan huolestuneille on tarjolla pakotie uudesta kasvot tunnistavasta teknologiasta. Merkinnät voi poistaa käytöstä Asetukset-kohdasta. Siellä käyttäjän tulee klikata kohtaa ”Aikajanan ja merkitsemisen asetukset”, josta voi muokata merkitsemisasetuksia.

***

0:52

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja