Mainos

Facebook-bileistä 30 sairaalaan - kymmeniä pidätetty

Hollannissa kutsuttiin mellakkapoliisi paikalle, kun Facebookin kautta järjestetyt syntymäpäiväjuhlat äityivät väkivaltaisiksi viime yönä. Useita ihmisiä loukkaantui, ainakin kolme heistä vakavasti.

Hollantilaisen Volkskrant-verkkolehden mukaan 30 nuorta on sairaalahoidossa. Poliisi on pidättänyt kymmeniä nuoria.

Nuoret heittelivät paikalle hälytettyjä poliiseja kivillä, pulloilla, polkupyörillä ja kukkaruukuilla. Väkijoukko myös ryösti kauppoja, rikkoi katulamppuja ja sytytti ainakin yhden auton tuleen. Myös muita palon alkuja sytytettiin. Myös läheisen juna-aseman ikkunat rikottiin ja paikka sotkettiin vaahtosammuttimilla.

– Koko kylä on täynnä pulloja, tölkkejä ja pihakalusteita. Aitoja ja polkupyöriä on kaadettu, Hollannin yleisradioyhtiön NOS:n toimittaja Martijn van der Zande kuvaili näkymää.

Jättijuhlat saivat alkunsa, kun 16-vuotias tyttö lähetti kutsun syntymäpäivilleen Facebookissa, mutta unohti merkitä sen yksityiseksi.

Poliisi oli valmistautunut juhliin ennalta, ja päivänsankari oli lähtenyt kotoaan aiemmin päivällä. 18 000 asukkaan Haren-nimiseen pikkukaupunkiin oli virrannut jo päivällä tuhansia juhlijoita. Volkskrant-verkkolehden mukaan Facebook-sivustolla juhliin oli alun perin ilmoittautunut 30 000 juhlijaa.

Tapahtumaa on kutsuttu internetissä nimellä Project X. Nimi on peräisin amerikkalaiselokuvasta, jossa syntymäpäiväjuhlat riistäytyvät hallinnasta. Samanlaisia juhlia on aiemmin järjestetty muun muassa Saksassa, Australiassa ja Yhdysvalloissa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Anne Sjöholmin juttu (Seitsemän uutiset 22.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.