F1-tuomari joutui uhkauksien kohteeksi Kanadan GP:n kohutapauksen jälkeen: "Elämäni ei tule enää koskaan olemaan samanlaista kuin ennen"

Emanuele Pirro oli yksi tuomareista, jotka päättivät rangaista Sebastian Vetteliä viiden sekunnin aikarangaistuksella formula ykkösten Kanadan GP:ssä. Tämä vei käytännössä voiton Vetteliltä. Nyt Pirro kertoi italialaiselle radiokanava Raille kokemastaan uhkailusta kohauttavan päätöksen jälkeen.

Vettel oli tehnyt kisassa virheen ja ajanut ulos radalta. Sen jälkeen hän oli tullut takaisin radalle suoraan Lewis Hamiltonin nenän eteen. Sääntöjen mukaan kuljettajan tulee palata radalle turvallisella tavalla. Tuomaristo näki, että tämä ei ollut toteutunut. 

– Se pitää muistaa, että Hamiltonin piti jarruttaa, ettei törmäisi Vetteliin. Hamilton olisi ajanut hänestä ohi, jollei tilanteessa olisi ollut painetta kohti seinää. Meidän tuli myös selvittää, oliko Vettelillä oma autonsa kontrollissa, että tekikö hän liikkeen omasta tahdostaan vai ei, Pirro kertoo.

Viisinkertainen Le Mansin 24 tunnin ajon voittaja ja myös entinen F1-kuski Pirro joutui kilpailun jälkeen uhkailujen kohteeksi.

– Yritin vain tehdä työni, eikä se ole edes oikeaa työtä, vaan teen sitä sen takia, jotta voin tukea moottoriurheilua niin oikealla tavalla kuin mahdollista. Loppu ei ollut kuitenkaan hyvä kenellekään meistä. Elämä voisi olla niin ihanaa kuin satua, mutta se ei ole, Pirro sanoo.

Monien fanien oli vaikea nähdä, että Pirro italialaisena antaisi rangaistuksen Ferrarille.

– Olen joutunut kestämään useita epämukavia kirjoituksia median toimesta. Sellaisia asioita, joita en edes toivoisi pahimmalla viholliselleni. Sen lisäksi olen saanut henkilökohtaisia uhkauksia, jotka olen joutunut ilmoittamaan poliisille. Elämäni muuttui Kanadassa, eikä se tule olemaan enää koskaan samanlaista kuin ennen, Pirro toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat