Hamiltonilta armoton kuitti Vettelin paineensietokyvystä: "Tiedämme millainen hän voi olla"

Mercedes-kuski Lewis Hamilton korostaa tapahtumarikkaan Azerbaidzhanin GP:n jälkeen, että hän aikoo voittaa maailmanmestaruuden oikealla tavalla. Ferrarin Sebastian Vettel astui hänen mielestään väärälle polulle Bakussa.  

Bakussa nähtiin sunnuntaina yksi F1-historian erikoisimmista kisoista. Polttopisteeseen joutuivat varsinkin Hamilton ja Vettel. Kaksikon välillä nähtiin erikoinen yhteenotto turva-auton aikana. 

Hamilton ajoi yhden mutkan ennen uusintastarttia poikkeuksellisen hiljaa, mikä yllätti Vettelin ja saksalainen törmäsi Mercedeksen perään. Tämän jälkeen Vettelin päässä kiehahti, ja hän ajoi vihaisena Hamiltonin rinnalle ja töytäisi häntä autollaan. Vettel sai tästä 10 sekunnin pysähtymisrangaistuksen, minkä pilasi hänen voittomahdollisuutensa.

Hamilton totesi kisan jälkeen, että Vettel "häpäisi itsensä", ja monet muutkin laji-ihmiset ovat tuominneet saksalaisen tempun. 

Bakun kisan tapahtumia puitaessa esiin nousi myös Vettelin käytös viime kauden Meksikon GP:ssä. Tuolloin hän haistatteli tiimiradiossa kisajohtaja Charlie Whitingille.

Hamiltonilta tiedusteltiin onko Bakun yhteenotto hänen mielestään merkki Vettelin henkisestä heikkoudesta.

– Se on ollut tavallaan selvää jo jonkin aikaa. Jos katsotaan viime vuotta ja joitain niitä asioita, joita hän sanoi radiossa, niin tiedämme millainen hän voi olla.

– En olisi ikinä uskonut, että tällaista voi tapahtua, mutta voimme nähdä sen vain positiivisena asiana meille. Olemme antaneet paljon painetta Ferrarille. Hän on paineiden alla, eikä se ole huono asia. Tämä osoittaa sen, että paine vaikuttaa jopa joihinkin parhaista kuskeista, Hamilton summaa.

MM-taisto jatkuu tiukkana ensi viikolla Itävallassa. Hamilton jahtaa uransa neljättä MM-titteliä, mutta Vettel pitää sarjan kärkipaikkaa 14 pisteen erolla brittiin.

– Näimme Bakussa erilaisen Sebastianin kuin kauden aiemmissa seitsemässä kisassa. Olen sitä mieltä, että pysyin itse kunnioittavana. Aion jatkaa samaa rataa ja antaa ajosuorituksieni puhua puolestaan. Haluan voittaa tämän MM-sarjan oikealla tavalla, Hamilton summaa.  

Lähde: scotsman.com

Lue myös:

    Uusimmat