F1-asiantuntija suorana: "Valtteri on päässyt Hamiltonin ihon alle" – brittimestari tuskailee Bottaksen luonteen kanssa

Takavuosina formula ykkösissä Mercedes-tallikaverusten Lewis Hamiltonin ja Nico Rosbergin välillä räiskyi välillä varsin voimakkaastikin ja sanansäilä lensi. Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen suhde on sen sijaan ollut viime vuosina asiallisen harmoninen, mutta kylmiä merkkejä nähtiin jo sunnuntaina Azerbaidzhanin GP:n jälkeen.

C Moren asiantuntija Aaro Vainio kokee, että Bottas on päässyt jopa viisinkertaisen maailmanmestarin Hamiltonin ihon alle ja britillä on vaikeutensa viileän suomalaisluonteen kanssa.

– Minä luulen, että siellä tulee sellainen tietynlainen suomalainen jurous. Hamiltonin on vaikea päästä Valtterin ihon alle. Valtteri on mukana jutuissa, mutta on silti suomalainen kaveri, joka kuuntelee ja tekee ne jutut. Mutta ihon alle pääseminen ja tunteiden esiin saaminen jossain tilanteessa voi olla Hamiltonille vähän vaikeaa, Vainio sanoi C Moren studiossa.

– Valtteri pääsee tällä hetkellä minun mielestäni jopa vähän Hamiltonin ihon alle niillä omilla suorituksilla. Kisan jälkeen Hamiltonilta ei nähty sanaakaan Valtterille – oli vain, että onneksi olkoon ja that's it. Hamilton ei pääse sinne tällä hetkellä niin hyvin kuin mitä Rosbergin aikana.


Asiantuntija Ossi Oikarinen huomauttaa, että tätä tahtia Mercedeksellä voidaan nähdä hyvin erilainen loppukausi kuin kahtena edellisenä sesonkina. Noina kausina Hamilton nappasi maailmanmestaruudet oltuaan lopulta selkeästi MM-sarjassa Bottaksen edellä.

– Jos tällä tavalla jatketaan kohti loppukautta, että ollaan ihan tasapäin menossa kohti viimeisiä kisoja, luulen, että molemmilla puolilla alkaa hermostuneisuus nousemaan. Jos tullaan tuollaisiin tilanteisiin kuin nyt tultiin ykkösmutkaan (rinta rinnan), luulen, että loppukaudesta voidaan nähdä vähän enemmän kipinöitä.

– Jännitys koko ajan hiljalleen nousee ja nousee. Ei se niin sellaista ruusuilla tanssia ja kaverihengessä tekemistä ole. Tämä on kuitenkin yksilölaji loppupeleissä, vaikka tehdään tiimityötä, Oikarinen alleviivasi.

Lue myös:

    Uusimmat