F1-tallipomo raivona moottoriongelmista: "Samoja juttuja kuten aiemminkin"

F1-talli Renaultin molemmat kuljettajat Nico Hulkenberg ja Daniel Ricciardo keskeyttivät Bahrainin GP:ssä samalla kierroksella vain kolme kierrosta ennen kisan loppua. Tallipomo Cyril Abiteboul kritisoi tallin tiedotteessa äärettömän stressaavia ja hyväksymättömiä moottoriongelmia, jotka ovat vaivanneet kauden alkua.

Molemmat kuljettajat olivat pistetaistossa mukana aika-ajon moottoriongelmista huolimatta. 

– Tämä on todella huono kauden alku erittäin intensiivisen talven jälkeen. Samalla tavalla kuten Melbournen aika-ajoissa molemmat autot kärsivät pienistä sähköongelmista, Abiteboul sanoi.

– Kisamme loppui yllättäen niin lähellä maalia. Nämä ovat samoja ongelmia, joiden kanssa olemme painineet aiemminkin. Bahrainissa emme kuitenkaan onnistunut korjaamaan niitä. Meidän täytyy reagoida ja keskittyä luotettavuuteen, Abiteboul jatkoi.

Jatkuvat moottoriongelmat ovat estäneet Renaultin vauhdin näkymisen kummassakaan kauden kisoista. Renaultin moottori on tehnyt merkittävän askeleen eteenpäin voimassa talven aikana ja se on lähempänä kuin koskaan Mercedeksen ja Ferrarin moottoreita.

Suurena huolenaiheena tallille on se, että Ricciardo keskeytti MGU-K:n pettämisen takia. Se on hybridisysteemin osa, joka ottaa energiaa taka-akselista ja jonka kautta kaikki sähkövoima siirtyy takarenkaisiin. 

Tämä on ollut Renaultin heikkous kolmen vuoden ajan. He kilpailivat kausina 2017 ja 2018 vuoden 2016 MGU-K:lla, koska he eivät pystyneet rakentamaan tarpeeksi luotettavaa osaa. 

Tällä kaudella heillä on uusi osa, mutta se on pettänyt kahdesti kahdessa kisassa. Ricciardon keskeytyksen lisäksi samalla moottorilla ajavan McLarenin Carlos Sainz keskeytti Melbournessa samasta syystä. 

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat