F1-tallipomo myöntää: Mick Schumacherin jatko vaakalaudalla

Videolla juttua edellisestä F1-kisasta, Italian GP:stä.

F1:n ensi kauden kuljettajapalapelissä on vielä muutamia aukkoja täytettävänä. Yksi kysymysmerkki kohdistuu Haasiin, joka ei ole vahvistanut toista kuskinimitystään. Kysymys kuuluu: mitä tapahtuu Mick Schumacherille?

Haas kertoi aiemmin, että Kevin Magnussen jatkaa tallin toisena kuskina ensi kaudella. Mutta entäpä se toinen?

Siinä onkin kiperä kysymys.

Haasin tallipäällikön Günther Steinerin mukaan Schumacherin jatko on tällä hetkellä ”50/50”-kysymys. Nuorta saksalaista on huhuttu muun muassa Alpinelle ja AlphaTaurille.

Näistä vaihtoehdoista Alpine metsästää tällä hetkellä korvaajaa Fernando Alonsolle, joka ajaa ensi kaudella Aston Martinilla. Hänen paikalleen on viety AlphaTaurin nykyistä kuljettajaa Pierre Gaslyä.

Hän taas voisi vapauttaa paikan Red Bullin sisartallista.

Schumacherin tilanne on kinkkinen, sillä hän ja Gasly eivät ole suinkaan ainoat nimet, joita on spekuloitu kyseisille paikoille. Esillä ovat olleet myös Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg, Nyck de Vries, Colton Herta, Jack Doohan ja Antonio Giovinazzi.

Steinerin mukaan Haasilla ei ole tällä hetkellä mikään kiire päätöksen kanssa.

– Kasaisimme vain ylimääräisiä paineita niskoillemme, jos alkaisimme kiirehtimään asian kanssa, Steiner totesi RTL:n haastattelussa.

Steiner otti kuitenkin avoimesti kantaa yhteen villiin vaihtoehtoon. McLarenin nykyistä kuljettajaa Daniel Ricciardoa on viety erinäköisissä spekulaatioissa Haasille. 33-vuotias Ricciardo jättää McLarenin tämän kauden jälkeen.

– Hänen pitää ensin itse määritellä se, että mitä hän haluaa tehdä. Ei ole mitään järkeä suostutella jota kuta tekemään jotain, jos hän on aidosti sitä vastaan, Steiner totesi Ricciardosta.

– Jos hän haluaa jatkaa F1:ssä, niin hän varmasti soittaa. Jos ei, niin hän varmaan pitää sapattivapaata tai tekee jotain muuta, Steiner pyöritteli.

Lue myös:

    Uusimmat