F1-tallipomo ärähti kuskinsa puheista – katsoo jo korvaajaa tilalle? "Elefantti on hänen huoneessaan"

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner oli sanonnan mukaan hyvin, hyvin vihainen, kun hän sai selville, mitä Romain Grosjean oli laukonut F1-tiimin tilanteesta toimittajille. Steiner asetti Grosjeanin tulevaisuuden samalla vaakalaudalle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Piskuisen Haasin ensi kauden kuviot ovat vielä epäselvät, mutta Steiner kertoi aiemmin tänä vuonna, että tiimin omistaja Gene Haas on tehnyt hänelle selväksi, että jatko riippuu tallin tuloksista. Steiner uskoo Haasin jatkavan, ja hänen mukaansa Gene Haasinkin aikomuksena on pysyä lajissa.

Haas-kuski Romain Grosjean ei sen sijaan ole niinkään varma tiimin jatkamisesta ensi vuonna. Tallissa vuodesta 2016 lähtien ajanut Grosjean kommentoi tilannetta, kun puheeksi tuli hänen oma tulevaisuutensa formula ykkösissä.

– Ilmassa on paljon kysymysmerkkejä. Poistetaan elefantti huoneesta – tuleeko Haas olemaan täällä ensi vuonna vai ei? Se on kysymys, Grosjean sanoi Motorsport.comin mukaan.

Steiner ärähti tästä. Hänen mukaansa Grosjeanin oma tulevaisuus F1:ssä on epävarmempi kuin Haasin.

– Minusta hänen vastauksensa on väärä. Häneltä kysyttiin, mitä hän on tekemässä, ja hän puhui tiimistä. Minusta elefantti on hänen huoneessaan, ei meidän, Steiner paalutti Sky Sportsille.

– Me tiedämme, mitä me haluamme tehdä, ja olemmeko täällä vai emme. Se tullaan päättämään, kunhan olemme solmineet uuden Concorde-sopimuksen.

Concorde-sopimus määrittelee ehdot tallien kilpailemiselle ja tv-tulojen sekä palkintorahojen jakamiselle. Steiner on asian suhteen luottavainen.

– Olen yhä vakuuttunut, että tulemme olemaan täällä. Niinpä elefantin täytyy poistua huoneesta Romainin huoneeseen.

Joidenkin huhujen mukaan Haas jo katsoisi ailahtelevia otteita esittäneen Grosjeanin tilalle korvaajaa ensi kaudeksi. Yhtenä ehdokkaana on pidetty Racing Pointin Sergio Péreziä, jonka tilalle Ferrarin jättävää Sebastian Vetteliä on huhuiltu tulevaksi sesongiksi.

Steiner kierteli tuoreeltaan vastauksissaan, kun häneltä kysyttiin Pérezistä. Haasin toisena nykykuljettajana ajaa Kevin Magnussen.

Lue myös:

    Uusimmat