Mick Schumacherin F1-tulevaisuus yllättäen vaakalaudalla – asiantuntija: "Välivuosi olisi kohtalokas takaisku"

Max Verstappen dominoi F1-sarjaa – nousi Unkarissa voittoon hurjalla ajolla 8:16
Video: MTV Urheilu listasi alkukauden onnistujat ja epäonnistujat Unkarin kilpailun jälkeen

F1-legendan Michael Schumacherin pojan Mick Schumacherin tulevaisuuden formulakuviot ovat nyt kovasti tapetilla. Nuoremman Schumacherin nykyinen Haas-sopimus päättyy tämän kauden jälkeen. 23-vuotiasta Schumacheria on ehditty huhuta muihin talleihin. Nyt jopa hänen F1-jatkonsa ylle on tullut kysymysmerkkejä.

Saksalaisen RTL:n mukaan Schumacherin nykytalli Haas ei aio tarjota ainakaan kesätauon aikana uutta sopimusta suojatilleen.

Nuorelta saksalaiselta vietiin vasta yksi potentiaalinen kortti, kun Aston Martin päätti värvätä Fernando Alonson uudeksi kuskikseen. Schumacheria oli viety huhuissa Sebastian Vettelin korvaajaksi. Toisin kävi.

Moottoriurheiluikoni Hans-Joachim Stuck on huolissaan Schumacherin puolesta. Stuck pelkää, että Schumacher jää kokonaan ilman tallipaikkaa.

– Hänen täytyy näyttää vauhtinsa ja olla esimerkkitapaus. Häneltä on nähty vahvoja väläytyksiä tällä kaudella. Mutta välivuosi F1:ssä olisi kohtalokas takaisku, Stuck toteaa RTL:lle.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner on rauhoitellut Schumacheriin liittyviä spekulaatioita toteamalla, ettei jatkosopimuksen teon kanssa ole mitään kiirettä.

Schumacherin kohdalla kysymysmerkit liittyvät hänen heikkoon alkukauteensa, heikkoon viime kauteen ja siihen, miten kolariherkkä kuski hän on. Schumacher on kerännyt tällä kaudella 12 MM-pistettä. Samaan aikana hänen tallikaverinsa Kevin Magnussen on poiminut 22 MM-pistettä.

”Ei parempaa vaihtoehtoa”

1970-luvulla F1:ssä ajaneen Stuckin mukaan Schumacherin pitäisi ajaa paremmassa tallissa kuin Haasilla.

– Jos hän ei löydä parempaa jakkaraa, hänen pitää vain jatkaa Haasilla. En ymmärtäisi, jos Haas kehittelisi jonkinlaisen sirkuksen tuon asian ympärille. Eivät he löydä parempaa vaihtoehtoa, Stucksanoo Schumacherista.

Myös F1-ikoni Jean Alesi puolustelee Schumacheria.

– Hän on ollut nyt hyvässä vauhdissa ja hän on napsinut hyvin pisteitä. Olen varma, että hän pystyy jatkamaan F1:ssä. Vaikeimmat ajat ovat takana päin, Alesi totesi Give Me Sportille.

F1-kausi jatkuu elokuun lopulla Belgiassa.

Lue myös:

    Uusimmat