F1:ssä ollaan tekemässä ensi kautta isosti saneleva päätös – Red Bull -pomo: "Paljon riippuu siitä"

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner pitää Racing Pointista tehdystä protestista tulevaa päätöstä erityisen merkittävänä ensi F1-kautta ajatellen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Renault teki Racing Point -autoista protestin Itävallassa ajetun kauden toisen osakilpailun jälkeen. Protesti kohdistuu siihen, onko Racing Point rikkonut sääntökohtaa, jonka mukaan tallien täytyy suunnitella tietyt osat autosta itse.

Mercedeksen asiakastalleihin lukeutuvan Racing Pointin tämän kauden huiman suorituskykyharppauksen uskotaan johtuvan ennen kaikkea siitä, että RP20-auto on kuin kopio Mercedes-tallin viime vuonna käyttämästä W10:stä.

– Voit nähdä noiden kahden auton samankaltaisuuden, mutta olen varma, että se on luultavasti sääntöjen mukainen, koska formula ykkösissä ei ole tekijänoikeutta, Horner sanoi Sky Sportsille.

– He voivat kuvata, he voivat tutkia ja luoda uudelleen tuon mallin, mutta ratkaisevaa on se, millä lailla heillä on ollut pääsy niihin osiin, joista Renault valittaa.

– Tämä on kuitenkin nopein tie kilpailukykyisyyteen, kuten Racing Point on osoittanut.

Horner toivoo, että Kansainvälinen autoliitto FIA tekee päätöksensä mahdollisimman nopeasti, jotta talleilla on selvyys, mikä on sallittua, kun ne kehittävät ensi vuoden autoja.

– Mikä ikinä lopputulema onkaan, se tulee sanelemaan strategioita eri tiimeille ensi vuodeksi. Paljon riippuu siitä.

– FIA:n täytyy sanoa, että "olemme ok tämän kanssa" tai "ei, he eivät ole". Sääntö kaikille tiimeille tästä tulee olemaan hyödyllinen mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, Horner summasi.

McLarenin tallipäällikkö Andreas Seidl otti Racing Point -protestiin suorasukaisesti kantaa. Hänen mukaansa "Pinkkien Mercedesten" käynnistämä huolestuttava trendi on katkaistava, jottei formula ykkösistä tule "kopioinnin mestaruussarjaa".

Lue myös:

    Uusimmat