Ralf Schumacher tympääntyi toistuvaan Michael-kysymykseen urallaan – "Ne olivat ärsyttävämpiä kuin se tilanne"

Michael ja Ralf Schumacherista tuli historian yhdeksäs F1:ssä ajanut veljespari, kun kuusi vuotta nuorempi Ralf debytoi ykkösissä kuusi vuotta Michaelin jälkeen vuonna 1997. Michael tuli aina ensin, mutta tämä ei Ralfia haitannut.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hürthissä, läntisessä Saksassa asuneiden Rolf ja Elisabeth Schumacherin perhe oli aina 1980- ja 1990-luvun taitteeseen saakka täysin tavallinen saksalaisperhe. Heidän molemmat lapsensa harrastivat autourheilua, ja lapsista vanhempi, Michael, alkoi niittää menestystä pikkuformuloissa.

Vuonna 1991 22-vuotias Michael debytoi F1-kuljettajana Jordan-tallissa, 16-vuotias pikkuveli Ralf kilpaili tuolloin vielä kartingissa. Nähtyään isoveljensä nousun F1-sarjaan Ralf alkoi puhua isälleen, että hän aikoo tehdä joskus saman. Isä ei ottanut näitä puheita ollenkaan tosissaan, ja Ralf muistaa yhä joitakin isänsä lähes 30 vuoden takaisia lausuntoja.

"Oletko hullu? Te kaksi? Et ikinä pysty siihen."

"Opettele jotain kunnollista. Ryhdy vaikka kokiksi, koska sillä tienaa elannon. Lakkaa kuvittelemasta, että jotain sellaista voisi tapahtua kaksi kertaa."

Ralf ei kuitenkaan piitannut. Hän nousi pikkuformuloiden kautta vuosi vuodelta lähemmäs ykkösiä. Isoveli ja hänen managerinsa Willi Weber aukoivat sopivasti ovia.

– Ei siitä ainakaan haittaa ollut, Ralf Schumacher sanoi Motorsport-Totalin mukaan Sport1-kanavan haastattelussa.

Sitten syyskuussa 1996 uutisoitiin, että Ralf Schumacher oli tehnyt kolmivuotisen sopimuksen samaisen Jordan-tallin kanssa, jossa hänen isoveljensäkin oli debytoinut.

Veljekset ajoivat ykkösissä yhdessä kaikkiaan kymmenen kauden ajan. Marssijärjestys oli alusta loppuun asti selvä. Ensin tuli aina Michael, vasta sitten Ralf. Tilastojen valossa Ralf jäi pahasti veljensä varjoon.

Ralf Schumacher saavutti F1:ssä kuusi voittoa, 27 palkintosijaa ja kuusi paalupaikkaa. Michaelin lukemat ovat seitsemän maailmanmestaruutta, 91 voittoa, 155 palkintosijaa ja 68 paalupaikkaa.

Musertavista lukemista huolimatta Ralf Schumacher itse ei koskaan kokenut tilannettaan niin kuin ulkopuoliset, jotka kysyivät häneltä asiasta tämän tästä.

– Oliko Michael varjo, josta halusin päästä pois? Ei koskaan! Ne kysymykset siitä olivat ärsyttävämpiä kuin se tilanne.

– Meidän perheessämme ei ole kateutta. Päinvastoin. Olemme olleet todella, todella onnekkaita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja