F1-skandaalissa ryvettynyt tallikaveri toivoo Alonsoa vastustajakseen: “Todistaisi olevansa todellinen kilpa-ajaja”

Fernando Alonso todistaisi olevansa todellinen kilpa-ajaja, mikäli hän tekisi päätöksen siirtyä ensi kaudeksi sähköformuloiden Formula E -sarjaan, katsoo espanjalaisen entinen tallitoveri Nelson Piquet junior.

McLaren-tallissa kilpailevan Alonson ura formula ykkösissä päättyy tähän kauteen. Espajalaista veikkailtiin ensi kaudeksi IndyCar-auton ohjaimiin, mutta sittemmin NASCAR-sarjan on kerrottu olevan tuplamestarin toinen vaihtoehto.

Formula E -sarjan toimitusjohtaja Alejandro Agag on kertonut tarjoavansa Alonsolle paikkaa sarjasta. Espanjalaisen kanssa Renault-tallissa kisannut Piquet toivoo entistä tallitoveriaan mukaan sarjaan.

– Minusta se olisi mahtava juttu. Se olisi hyvä asia niin Formula E:lle kuin Fernandollekin. Sillä hän näyttäisi, että hän on todellinen kilpa-ajaja, eikä hän välitä siitä, millä hän ajaa kilpaa, Piquet kertoi uutistoimisto Reutersille.

Alonsolla ja Piquet'lla on surullisenkuuluisa historia F1:stä. Renault'n tiimijohto määräsi Piquet'n ajamaan tahallisesti seinään vuoden 2008 Singaporen GP:ssä, jotta Alonso voittaisi kisan. Tapaus johti vuotta myöhemmin isoon skandaaliin, johon myös brasilialaisnuorukaisen ura F1:ssä tyssäsi.

Neljä kautta Formula E:ssä ajanut Piquet voitti avauskaudellaan kaksi osakilpailua, mutta on sen jälkeen jäänyt kauas kärkisijoista.

Entisistä F1-kuljettajista Felipe Massa on siirtymässä alkavalla kaudella mukaan sähköformuloihin. Piquet’n mielestä sarjan kehitys on ollut merkittävää.

– Jotkut öykkärit vielä kyselevät, että miten pikku Duracell-autosi jaksaa? Näen kuitenkin fanien innostuksen ja kisoja seuraamaan tulevien ihmisten määrän. Lisäksi myös kuljettajat ovat kiinnostuneita, Piquet kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat