Valtteri Bottakselle ilmaantui uusi uhkaaja – tuore formulamestari innoissaan median spekulaatioista: "Se olisi hyvä merkki"

Vastikään Formula E -sarjan mestaruuden Mercedeksellä voittanut Nyck de Vries pitäisi mahdollista F1-pestiään piristysruiskeena koko sähköformulasarjalle.

Formula E:n seitsemäs kausi päättyi sunnuntaina Berliinissä, ja 26-vuotiaasta hollantilaisesta tuli maansa ensimmäinen maailmanmestari FIAn alaisissa yksipaikkaisten autojen sarjoissa.

Red Bullin F1-tähti Max Verstappenista voi tulla tämän kauden päätteeksi tällä listalla seuraava, ja maanmiehet saattavat jopa kilpailla ensi kaudella toisiaan vastaan. De Vries on tätä nykyä Mercedeksen reservikuljettaja, ja häntä on viety median spekulaatioissa ensi kaudeksi Williamsin F1-talliin, joka on Mercedeksen moottoriasiakas.

Tämä tarkoittaa samalla sitä, että hollantilainen on yksi Valtteri Bottaksen kilpailijoista ensi kauden kuljettajamarkkinoilla – ainakin mikäli suomalainen ei saa jatkosopimusta Mercedekselle.

Vuonna 2019 F2-mestaruuden voittanut De Vries osaisi arvostaa paikkaa F1-tallissa, ja hän pitäisi sitä samalla piristysruiskeena koko Formula E -sarjalle, jossa ajaa nykyään paljon entisiä F1-kuskeja.

Toiseen suuntaan liikenne on kuitenkin ollut olematonta.

– Se olisi hyvä merkki, jos niin tapahtuisi, De Vries sanoi.

– On mukava kuulla, että ihmiset puhuvat siitä, mutta aion vain odottaa ja katsoa, mitä seuraavien kuukausien aikana tapahtuu ja miltä tulevaisuuteni näyttää.

Formula E:n viisi ensimmäistä mestaria ovat kaikki entisiä F1-kuskeja. Sarjassa ajaa myös paljon sellaisia kuljettajia, jotka ovat ajaneet pienemmissä luokissa mutta eivät koskaan F1:ssä.

Mercedeksen F1-tallin pomo Toto Wolff sanoi aiemmin, että molemmat tallin reservikuljettajista, De Vries ja tämän Formula E -tallikaveri Stoffel Vandoorne ansaitsisivat paikan F1-lähtöruudukossa.

Lue myös:

    Uusimmat