Valtteri Bottas haluaa ajaa koronaviruksesta huolimatta: ”Sen takia olen täällä”

Mercedes-kuski Valtteri Bottas ymmärtää yleisen huolen koronaviruksen leviämisestä F1-varikolla, mutta haluaisi silti, että Australian ja Bahrainin kisat päästään viemään suunnitellusti loppuun.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 13.-15.3.
Pe: 1. harjoitukset klo 02.55, 2. harjoitukset klo 06.55
La: 3. harjoitukset klo 04.55, aika-ajot klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00
Su: Australian GP klo 07.05, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Monet kokeneet kuskit Kimi Räikkösen, Lewis Hamiltonin ja Sebastian Vettelin johdolla ovat kummastelleet F1-sarjan päätöstä jatkaa kisavalmisteluita samaan aikaan, kun useita urheilun suurtapahtumia samaan aikaan peruttu viruksen leviämisen takia.

F1-tiimit ehtivät paikalle Melbourneen ennen kuin ensimmäiset uutiset mahdollisista sairaustapauksista tulivat julki.

Bottas tietää, että terveysasiat ajavat kaiken edelle, mutta hänen mielestään kisaa ei silti pitäisi perua.

– Minun mielestäni ei. Minä haluan ajaa kisaa. Sen takia olen täällä, ja toivottavasti myös ensi viikonloppuna päästään ajamaan, Bottas toteaa C Morelle.

– Se on minun mielipiteeni, mutta totta kai ihmisten terveys menee kaiken edelle kuin kilvanajo, jos katsoo isoa kuvaa elämässä, mutta toivotaan, että pystymme ajamaan, hän jatkaa.

Mercedes on tehnyt muiden tiimien tavoin erityisjärjestelyitä viikonlopun ohjelmaansa, minkä seurauksena myöskään Bottas ei ole enää viikonlopun edetessä saatavilla C Moren suomenkieliseen haastatteluun. Muuten toiminta jatkuu normaalisti.

– Kyllä siitä on ohjeistusta tullut, ja tietenkin se on iso puheenaihe koko maailmassa, mutta ei siihen itse viitsi energiaa hukata.

– Totta kai kaikki varotoimenpiteet, joita maalaisjärjellä pystyy tekemään, niin käyttää niitä, mutta turha sitä on muuten miettiä. Kyllä täällä koetetaan pitää huoli, ettei se täällä lähde leviämään.

– Myös kuljettajien ja fanien välisiä kohtaamisia on muokattu aika paljon ja vähennetty sen takia, mutta eiköhän hommat mene ihan hyvin. Toivotaan näin, Bottas jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat