F1-sarjan nuori kuumakalle ripitti talliaan poikkeuksellisella tavalla – ja pyysi sitten nöyrästi anteeksi

1:06
Yuki Tsunoda rysäytti kolme viikkoa sitten Imolassa seinään heti aika-ajojen alkajaisiksi.

AlphaTaurilla ensimmäistä kauttaan F1-sarjassa ajava Yuki Tsunoda, 20, on osoittanut jo kauden alussa sen, että hänen suonissaan virtaava japanilaisveri kuohahtaa tarvittaessa varsin nopeasti.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Ranskan GP 18.-20.6.
Su: Ranskan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tsunoda säväytti kauden avauskisassa Bahrainissa nousemalla 13. lähtöruudusta yhdeksänneksi. Imolassa Tsunoda ajoi ulos aika-ajoissa, mutta nousi itse kilpailussa viimeisestä ruudusta 12:nneksi. Portugalissa 14. lähtöruutu vaihtui 15. sijaan itse kilpailussa.

Lauantaina ajetuissa Espanjan GP:n aika-ajoissa Tsunoda jäi 16. lähtöruutuun ja karsiutui ensimmäisenä kuljettajana toisesta aika-ajo-osiosta. Eroa jatkopaikkaan jäi 0,111 sekuntia ja tallikaveri Pierre Gaslyyn 0,366 sekuntia. Tsunoda ei ole ollut aika-ajoissa kertaakaan näin lähellä Gaslya.

– En saata vittu uskoa tätä autoa, Tsunoda raivosi kisainsinöörilleen sen jälkeen, kun oli kuullut aika-ajojen päättyneen hänen osaltaan.

Myöhemmin Tsunoda vielä täsmensi tiuskaisuaan vihjaamalla, että hänen autonsa on mahdollisesti erilainen kuin tallikaveri Gaslyn.

– Minun ja tallikaverini palaute on aina päinvastaista, joten minua vähän epäilyttää, onko tämä sama auto kuin hänellä, Tsunoda sanoi muun muassa Crash-sivuston mukaan.

– Totta kai auto on sama, mutta luonne on ihan erilainen. Ehkä kyse on ajotyylistä, mutta en tiedä, mitä on tapahtunut ja miksi minulla on ollut näin vaikeaa.

Tsunoda koki tehneensä aika-ajoissa kaiken oikein.

– Tämän auton suorituskyky riittää siihen, että toiseen aika-ajo-osioon pääsee helposti, mutta minulla on vaikeuksia päästä edes siihen toiseen osioon.

Vasta neljättä GP-viikonloppuaan ajavan Tsunodan vihjailuja ei otettu lajipiireissä järin hyvällä vastaan; kuljettajat – varsinkaan tulokaskuljettajat – eivät yleensä puhu tallistaan tähän tyyliin. Ja tuskin hänen päätään siliteltiin myöskään suljettujen ovien takana AlphaTaurilla.

Ehkä tästä johtuen Tsunoda julkaisikin myöhemmin anteeksipyynnön Instagram-tilillään.

– Olen erittäin onnekas, että minulla on ympärilläni näin lahjakkaita ja ahkerasti työskenteleviä ihmisiä. Haluan pyytää talliltani anteeksi aiempia lausuntojani. En pystynyt saamaan autosta parasta irti, ja olin pettynyt itseeni. Käyn läpi yksityiskohtia insinöörieni kanssa, ja pidän huolen siitä, että olen sunnuntaina parempi.

Aiemmin Tsunodan tulisieluisuus on käynyt ilmi muun muassa hänen radioviesteistään.

Red Bullin junioriohjelmasta ja kuljettajavalinnoista vastaava Helmut Marko on kutsunut Tsunodaa Red Bullin suurimmaksi lahjakkuudeksi sitten Max Verstappenin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja