F1-pomolta paljastus: Ferrari-kytkös esti Mick Schumacherin palkkaamisen – "Olisin halunnut hänet"

AlphaTaurin tallipomo Franz Tost on kertonut halunneensa palkata Mick Schumacherin tulevan kauden kisakuljettajaksi, mutta Ferrari asettui poikkiteloin palkkauksen eteen.

Kaksi edelliskautta Haasin F1-tallin kisakuljettajana toiminut Schumacher jäi tulevalle kaudelle ilman ajopaikkaa, kun Haas valitsi kuljettajakaksikokseen Kevin Magnussenin ja Nico Hülkenbergin. Schumacher ei kuitenkaan jätä F1-maailmaa täysin taakseen, sillä hänet palkattiin Mercedeksen varakuljettajaksi.

AlphaTaurin tallipäällikkö Franz Tost olisi kuitenkin halunnut ottaa Schumacherin palkkalistoilleen.

– Olisin halunnut Mickin autoomme, mutta oli muita olosuhteita. Olen vakuuttunut siitä, että Mick on tarpeeksi lahjakas F1:iin, Tost sanoo saksalaisen NTV:n haastattelussa.

AlphaTauri-siirron ongelmaksi muodostui Ferrari, jonka siipien suojassa Schumacher on luonut uraansa kohti F1:siä. Hyppy Ferrarilta Red Bullin sisartalli AlphaTauriin olisi vaatinut suostumusta Ferrarilta, joten diiliä ei syntynyt.

Vaikka Schumacher ei ajakaan ensi kaudella kisakuljettajana, ei Tost pidä hyppyä Mercedeksen varakuskiksi huonona.

– Se on yksi F1:n parhaista talleista. Hän voi oppia paljon. Toivottavasti hän saa mahdollisuuden ajaa autoa radalla. Se antaisi hänelle itseluottamusta, jonka avulla hän voisi päästä takaisin, Tost pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja