F1-pomo paljastaa: Nico Hülkenberg oli lähellä sopimusta Mercedeksen kanssa

F1-sarjan moottoriurheilujohtaja Ross Brawn paljastaa Formula1.comin tuoreessa kolumnissaan, että  Nico Hülkenberg oli Mercedeksen kakkosvaihtoehto Nico Rosbergin tallikaveriksi kaudelle 2013. Paikan vei loppujen lopuksi se ykkösvaihtoehto, muuan Lewis Hamilton.

Kun Michael Schumacher oli lopettamassa F1-uraansa kauden 2012 päätteeksi, Mercedes tarvitsi korvaajan seitsenkertaiselle maailmanmestarille.

Tuohon aikaan Mercedeksen toimitusjohtajana toiminut Nick Fry paljasti viime syksynä julkaistussa kirjassaan, että vaikka Hamilton oli F1-tallin sisällä ykkösehdokas Schumacherin korvajaaksi, konsernitasolla ajateltiin toisin. Mercedes halusi Schumacherin tilalle toisen saksalaisen, Nick Heidfeldin.

Fryn mukaan Rosbergin rinnalle harkittiin myös Force Indialla ajanutta Paul di Restaa, ja jopa Jaques Villeneuve oli tarjonnut palveluksiaan, vaikka vuoden 1997 maailmanmestari oli ajanut F1-autolla kilpaa viimeksi 2006.

Lopulta Hamiltonin nimi saatiin sopimuspapereihin, kiitos Niki Laudan päättäväisyyden. Lauda liittyi Mercedeksen F1-tallin johtoportaaseen syksyllä 2012, ja hän antoi heti ensimmäisenä työpäivänään Frylle hyvin selkeän ohjeen.

– Mene ja tee se, ja minä pyydän Mercedeksen anteeksiantoa myöhemmin.

Mercedeksen tallipäällikkönä vuosina 2010–2013 toiminut Brawn kertoo tuoreessa kolumnissaan, että jos Hamiltonin Mercedes-siirto ei olisi toteutunut, talli olisi valinnut toiseksi kuljettajakseen Hülkenbergin. Tuohon aikaan 25-vuotiaalla saksalaisella oli vyöllään kaksi kautta F1-kisakuskina: 2010 Williamsilla ja 2012 Force Indialla.

– Olen aina kunnioittanut Nicoa valtavasti. Hän on todella hyvä kuljettaja, jonka pitäisi olla F1:ssä, Brawn sanoo.

Hülkenberg on itse kertonut aiemmin vain, että hän oli vuonna 2012 lähellä sopimusta "ison tallin kanssa".

Viime syksystä lähtien Hülkenberg on ollut ilman tallipaikkaa. Kahtena viime viikonloppuna hän tuurasi koronatartunnan saanutta Sergio Péreziä Racing Pointilla Silverstonessa. Hülkenberg ihastutti etenkin jälkimmäisen kilpailun aika-ajoissa sijoittumalla kolmanneksi.

Hülkenberg on kertonut käyneensä Silverstonessa neuvotteluita tallipaikasta kaudelle 2021.

Lue myös:

    Uusimmat