F1-mestarilta täyslaidallinen Mercedekselle: "He pilasivat Valtteri Bottaksen kisan – tuolla autolla"

Pieni huomion herpaantuminen rataolosuhteiden muuttumisessa ei kelpaa F1-mestari Jacques Villeneuven mukaan selitykseksi sille, miten Valtteri Bottas menetti tukevan johtonsa Max Verstappenille ja Lewis Hamiltonille toisessa Britannian kisassa.

Bottas pääsi hallitsemaan tapahtumia paalupaikalta, mutta menetti yllättäen voiton Red Bull -kuski Verstappenille tämän päästyä edelle käymällä varikolla vasta kisan puolivälin jälkeen.

Tämän jälkeen Bottas sai katsella Verstappenin takarenkaiden katoamista näkyvistä, ja lopulta oma tallikaveri Lewis Hamilton onnistui viemään häneltä kakkossijan, kun Mercedes oli jättänyt tämän radalle Bottasta pitempään.

Tallipomo Toto Wolff kertoi kisan jälkeen, että Mercedes oli tehnyt havaintoja Bottaksen renkaiden kunnosta varikkokäynnin yhteydessä ja päättänyt jättää Hamiltonin radalle. Vuoden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve piti Mercedeksen toimintaa kuitenkin täytenä tunarointina.

– Se oli kiva kisa, jossa kävi selväksi, että Mercedeksellä aletaan pian huolestua. Jos sinulla on oikea strategia ja kuski toteuttamaan sitä, niin silloin Mercedes on vaikeuksissa, Villeneuve arvioi Sky Italialle.

– Jos tulet maaliin kymmenen sekuntia voittajan perässä tuolla autolla, olet tyrinyt tiiminä.

– He pilasivat Bottaksen kisan, sillä hän oli paljon nopeampi kuin Lewis, Villeneuve sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat