Red Bullin ja Hondan yhteistyö on vakuuttanut Mercedes-pomon – "Siitä tulee varmasti uhka"

Red Bullin ja Hondan yhteistyö F1:ssä käynnistyi Australiassa mallikkaasti, kun Max Verstappen ajoi kisan kolmanneksi. Hieno suoritus ei jäänyt huomaamatta Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolffilta.

Red Bull kilpaili Renaultin valmistamilla moottoreilla peräti 12 kauden ajan, mutta kaksikon pitkä yhteistyö päättyi viime kauteen. Täksi kaudeksi Red Bullin moottorivalmistajaksi siirtyi Honda, joka palasi F1-sirkuksen pyörteisiin kaudella 2015.

McLarenin ja Hondan yhteistyö ei sujunut odotetusti, mutta nyt Red Bullin kanssa tilanne näyttää valoisammalta. Mercedeksen tallipäällikkö Wolff vakuuttui Hondan moottorin tehosta F1-kauden avauskilpailussa.

– Heidän tehonsa oli valtava. Heidän vahvan paluunsa näkeminen saa minut iloiseksi, koska heidän tiiminsä on täynnä hyviä ihmisiä ja kunnollisia miehiä, Wolff hehkuttaa Motorsportin mukaan.

Red Bullin Max Verstappen piti vahvaa vauhtia läpi kilpailun ja nousi lopulta komeasti kisan kolmanneksi. Avauskilpailu antoi osviittaa siitä, miten iskukykyinen Red Bull on Hondan moottorilla Mercedekseen ja Ferrariin nähden.

– Se oli ensimmäinen palkintosija heidän paluunsa jälkeen, ja he ansaitsivat sen. He ovat käyneet läpi todella hankalia aikoja, joten Hondan näkeminen palkintokorokkeella on hienoa.

Mercedes on hallinnut F1-ratoja jo useamman kauden ajan, eivätkä suurimmat uhkaajat Ferrari ja Red Bull ole pystyneet vielä päättämään hopeanuolten mestaruusputkea. Wolffin mukaan Ferrarin ja Mercedeksen on syytä huolestua Hondan moottorikehityksestä.

– Heidän yhdistelmästä Red Bullin kanssa tulee varmasti uhka. Heidän suoritustasonsa on sillä tasolla, että heidät on laskettava mukaan mestaruustaisteluun, Wolff vakuuttaa.

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat