Formulapomo McLarenin ja Williamsin alamäestä: “F1 ei tunne armoa”

Perinteikkäiden brittitallien McLarenin ja Williamsin viime vuosien vaikeudet ovat selkeä todiste siitä, ettei autourheilun kuninkuusluokka tunne armoa, kertoo F1-sarjan urheilujohtaja Ross Brawn.

McLarenin kolme vuotta kestänyt kumppanuus moottoritoimittaja Hondan kanssa tuotti vain laihasti tuloksia, eikä tallin vauhti viime kaudella juuri kohentunut Renault’n moottoreilla. Umpisurkean auton rakentaneella Williamsilla asiat sujuivat vieläkin heikommin, kun talli putosi valmistajien sarjan viimeiseksi vain seitsemän mestaruuspistettä keränneenä.

Brawn painottaa jatkuvuuden olevan tärkeä tekijä tallin menestyksessä. Esimerkiksi tästä hän nostaa hallitsevan mestarin Mercedeksen.

– Mercedeksellä on yhä töissä samoja ihmisiä, jotka löysin sieltä vuonna 2007 (tallin ollessa vielä Honda), mikä kertoo yli kymmenen vuotta kestäneestä vakaudesta. Se on valtavan tärkeää, Brawn kommentoi Autosportille.

– Williams ja McLaren ovat käyneet läpi muutoksia, ja se vie aina aikansa, ennen kuin asiat asettuvat taas paikoilleen. Nämä ovat mahtavia talleja, jotka omaavat mahtavan historian, mutta ikävä kyllä formula yksi ei juuri kunnoita historiaa. Se kunnioittaa vain tapahtumia radalla.

– Me haluamme kovasti saada nämä tallit jälleen kilpailukykyiseen asemaan, koska ne ovat hienoja talleja ja brändejä, mutta formula yksi ei tunne armoa, Brawn lisäsi.

Muutosten voimat vaikuttivat myös Ferrarilla, jossa pääjohtaja Sergio Machionnen kuolema viime kesänä oli Brawnin mukaan väistämättä vaikuttamassa italialaistallin hävittyyn mestaruustaisteluun.

– Kyse on aina useista eri tekijöistä, ei koskaan yhdestä asiasta. Ei kuitenkaan ole epäilyksiä siitä, etteikö Marchionnen kuolema olisi vaikuttanut Ferrarilla. Se oli traagista jo yksinään, mutta se oli myös isku tallille.

– Jo pelkästään voittaminen formula ykkösissä on valtava haaste, mutta mestaruus nostaa vaatimukset kokonaan uudelle tasolle, Brawn kiteytti.

Lue myös:

    Uusimmat