F1-mestarilta raju näkemys – Kimi Räikkösestä luopuminen vei Ferrarin kierteeseen

F1-sarjan maailmanmestaruuden vuonna 1996 voittanut Jacques Villeneuve täräytti varsin kovan näkökulman liittyen Ferrarin nykyisiin ongelmiin. Villeneuve otti esille muun muassa Ferrarin ratkaisun, jossa se korvasi suomalaiskuski Kimi Räikkösen nuorella monacolaisella, Charles Leclercillä.

Villeneuven mukaan Leclercin tulo on sekoittanut Ferrarin pakkaa.

Alkukaudella Leclerc on esitellyt äärimmäisen lupaavaa vauhtia. Samalla eteen on tullut jos jonkinlaisia käänteitä.

– Jos kuuntelee ketä tahansa fania tai lukee foorumeita, niin Leclerciä ei edes kritisoitu Bakun aika-ajon ulosajosta. Jos sama olisi sattunut (Sebastian) Vettelille, niin hänet olisi tuhottu mediassa ja kaikkien muiden toimesta, Villeneuve sanoi Motorsport.com:lle.

Villeneuve viittaa viikonlopun Azerbaidzhanin GP:n aika-ajoihin, joissa Leclerc ajautui seinään.

– Leclercin ulosajon taustalla on se, että hän haluaa osoittaa olevansa tallin numero yksi. Loppupeleissä tuo vahingoittaa koko tallia, maailmanmestari Villeneuve täräyttää, jatkaen:

– Toivottavasti he saavat paketin kasaan, koska heidän olisi pitänyt pystyä haastamaan Mercedestä. Sen sijaan heillä on kokonaiset kolme palkintopallisijoitusta, siinä kaikki.

– Leclerc on nopea, hän on valmis. Se on Ferrari, joka ei ole valmis tämmöiseen tilanteeseen, Villeneuve näkee.

Villeneuven purkauksen taustalla on näkemys siitä, että Ferrari teki väärän liikkeen, kun se päätti korvata Räikkösen Leclercillä. Villeneuven mukaan Räikkönen olisi voinut jatkaa vielä vuoden ajan italialaistallissa.

– Heillä oli jo Leclerc junioriohjelman kautta, joten he olisivat voineet antaa hänelle sopimuksen vuosille 2020 ja 2021. Yksi kausi vielä Kimin kanssa, koska tämä oli se vuosi, jolloin piti taistella ja hyökätä. Kaikki olisivat olleet iloisia, eikä mikään olisi horjunut.

– En sano, etteikö Leclerc olisi hyvä – hän on mahtava, todella nopea. Hän ansaitsee olla Ferrarilla. Ei se ole ongelma. Mutta se, miten Ferrari käsittelee tätä, millainen Sebastian on, miten hän tarvitsee lämpöä ja rakkautta ympärilleen – tämä ei ollut oikea liike.

– Katsokaa miten he tekivät Mercedeksellä ja miten vahvoja he ovat olleet. Jos he olisivat laittaneet (Esteban) Oconin sinne, Lewis (Hamilton) olisi reagoinut samalla tavalla. Hänet olisi voitu syödä saman tien eläviltä ja hänet olisi voitu tuhota.

– Nyt heillä on (Valtteri) Bottaksen kanssa hyvä, valmis kunnioitus olemassa. Vaikka he molemmat ovat ottaneet kaksi voittoa, Lewis ei näytä olevan edes vihainen siitä. Tuo sama tilanne ei ollut voimissaan esimerkiksi Nicon (Rosbergin) kanssa. Hyvä balanssi on mahdollistanut sen, että he ovat olleet aivan uudella tasolla, Villeneuve hakee esimerkin saksalaistallin puolelta.

Mercedes on napannut kauden neljästä kisasta neljä kaksoisvoittoa. Bottas johtaa tällä hetkellä MM-sarjaa pisteen erolla Hamiltoniin nähden (87-86). 

Lue myös:

    Uusimmat