Ferrarin ex-kuskin raju lausunto: Sebastian Vettel ei neljän mestaruuden arvoinen – tekee vain hallaa Charles Leclercille

Kipeitä linjanvetoja kuskiensa välillä tehneen Ferrarin pitäisi jo nostaa Charles Leclerc selväksi ykköskuljettajakseen, näkee italialaistiimissä kakkosviulua soitellut Eddie Irvine.

Ferrarilla 1990-luvun lopun ajanut Irvine pitää Vetteliä istuvana maalina nuorelle Leclercille, joka on ottanut tällä kaudella jo kuusi paalupaikkaa. Hän myös toi tallille kaksi voittoa ennen kuin Vettel sai pelinsä auki.

Eddie Irvine ei säästele sanoissaan vuosien 2010-13 mestaria kohtaan.

– Ajattelin (ennen kauden alkua), että Leclercilla on hyvä mahdollisuus lyödä hänet, koska minusta Vettel ei ole neljän maailmanmestaruuden arvoinen, Irvine pamauttaa vedonlyöntisivusto Betwaylle.

– Minusta hän on erittäin hyvä kuski, mutta tekee paljon virheitä enkä ole oikeastaan koskaan pitänyt häntä kauhean nopeana, Irvine jatkaa Vettelistä.

Irvine muistuttaa Red Bull -aikojen tilanteesta Daniel Ricciardon kanssa, kun Vettel jäi F1-moottorien vaihduttua V6-hybridikoneisiin vuonna 2014 uuden tallikaverinsa varjoon. Siitä huolimatta saksalainen tuotiin isolla rahalla uudeksi messiaaksi Ferrarille.

– Vettelillä on uskomaton sopimus Ferrarin kanssa. Yllätyin siitä, koska se tehtiin vaiheessa, jossa häntä oltiin murskaamassa, Irvine sanoo.

– Minusta Ferrarin täytyy keskittyä Leclerciin. Tällä kaudella olemme nähneet, ettei Vetteliä ole uhrattu, koska hän on nelinkertainen mestari. He ovat menettäneet voittoja sen takia.

Irvinen mukaan kahden kuskin tiukka kilpailu haittaa Ferraria MM-taistelussa Mercedestä vastaan.

– Yksi vaikeimmista asioista tässä on, että Vettel voi tehdä Leclercille vahinkoa mestaruuden voittamisessa, mitä (Valtteri) Bottas ei minusta voi tehdä (Lewis) Hamiltonille, Irvine napauttaa.

– Ainoa kaveri, joka voi ajaa samalla tasolla kuin Hamilton, on Leclerc. Vettelin Hamilton tuhoaa aina kaksintaistelussa.

Pohjoisirlantilainen ottaa esimerkiksi Italian GP:n tilanteen, jossa Leclerc painoi Hamiltonin sääntöjenvastaisesti ulosradalta voittotaistelussa. Varoitus tuli, mutta voitto päätyi Leclercille.

– Jos katsoo sitä, mitä Leclerc teki Hamiltonille Monzassa, se oli varmaankin laitonta, mutta se oli täydellisesti toteutettu ja siitä oli vaikea rangaista häntä.

– Siksi odotan kovasti, että voin nähdä Leclecin taistelevan useammin rinta rinnan Hamiltonin kanssa, Irvine kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat