Ex-F1-maailmanmestari varoittelee: Kimi Räikkösen korvaaja voi luoda sotkua – piikittelee myös Valtteri Bottasta

Vuonna 1997 F1-maailmanmestaruuden voittanut kanadalainen Jacques Villeneuve varoittaa: Ferrarille siirtyvä Charles Leclerc voi luoda ”sotkua” italialaistallissa nopeudellaan. Villeneuve löi myös piikkiä Valtteri Bottaksen suuntaan, kun hän puhui tulevan kauden ennakkoasetelmista.

Villeneuven mukaan kärkitallien, Mercedeksen, Ferrarin ja Red Bullin välillä ei nähdä todennäköisesti isompia muutoksia viime kauteen verrattuna.

– Moottorit ovat samat. Toki, aerodynamiikkaa on muutettu, mutta en usko, että sillä on niin suurta vaikutusta, että se tekisi eroa, Villeneuve mietti italialaiselle Corriere della Seralle.

Villeneuven papereissa isoin muutos on Leclercin tulo Ferrarille.

– Jos hän aloittaa heti vahvasti, hän voi luoda tahattomasti sotkua Vettelille. Aivan samalla tavalla kuin (Daniel) Ricciardo teki muutama vuosi sitten.

Villeneuve viittaa kauteen 2014, jolloin Toro Rossolta Red Bullille siirtynyt Ricciardo järkytti maailmanmestaruuksia putkeen voittanutta Vetteliä nopeudellaan.

– Ricciardo ei tullut Red Bullille sillä ajattelumallilla, että hän loi sekaannusta. Teoriassa, Vettel oli suosikki, mutta joskus asiat kääntyvät päinvastoin henkisellä tasolla, eikä sitä edes tiedä, että miksi niin käy, ex-mestari Villeneuve pohti.

Villeneuven mukaan Vettelin on lähestyttävä tulevaa kautta taktiikalla, jossa hänen pitää olla ”vahva alusta loppuun asti”.

– Tässä on kuitenkin kyse vertailusta Leclerciin nähden. Vettel tietää, että jos asiat eivät mene hyvin, silloin Leclerc on Ferrarin tulevaisuus. Paineet ovat täysin hänen (Vettelin) hartioilla.

– Sebastianilla on niin paljon hävittävää, Charlesilla taas ei ole mitään, Villeneuve painotti.

Kanadalaisen mukaan Mercedeksen Lewis Hamilton voi hyvinkin voittaa uransa kuudennen maailmanmestaruuden, kunhan ”hän ei nukahda pystyyn”.

– Viime kaudella Lewis oli Saksasta lähtien koko ajan hereillä, eikä hän tehnyt mitään väärin.

– Totuus on myös se, että hänen tallikaverinsa ei ollut hereillä, Villeneuve piikitteli Bottasta, viittaamalla suomalaiskuskin nihkeään loppukauteen. 

Lue myös:

    Uusimmat