F1-mestari: "Verstappen oppii ajamaan vielä kuin Hamilton"

F1-maailmanmestari Damon Hill kertoo löytävänsä Max Verstappenista samaa temperamenttia kuin Ayrton Sennalla oli aikoinaan, mutta uskoo hollantilaisen vielä oppivan hillitsemään käytöstään.

Ylälaidan videolla Brasilian GP:n läpikäynti.

Red Bullilla kilpaileva Verstappen menetti sunnuntaina Brasiliassa jo varmalta näyttäneen voiton jouduttuaan kolariin kierroksella ohitettavan Force India -tallin Esteban Oconin kanssa.

Tilanne kaksikon välillä kärjistyi välittömästi kisan jälkeen, kun Verstappen kävi käsiksi ranskalaiskuskiin kohdatessaan tämän varikolla. Kattojärjestö FIA rankaisi hollantilaiskuskia välikohtauksesta kahden päivän yhdyskuntapalvelulla.

Hill kertoo löytävänsä Verstappenin käytöksestä yhtäläisyyksiä kolminkertaisen maailmanmestarin Sennan kanssa.

– Formula ykkösissä oli aikoinaan eräs toinenkin kaveri, joka ajoittain törmäili muihin ihmisiin silloin kun hänen ei olisi niin tarvinnut tehdä. Ajattelen itse asiassa Sennaa. Tässä näyttäisi olevan kuvio, mikä kehittyy, kun kuljettajat ovat erittäin nuoria eikä heillä ole viellä kaikkea ymmärrystä, Hill kertoi Autosportille.

Hill katsoo Oconin saaneen kolarin syystäkin kontolleen, mutta brittimestari peräänkuuluttaa Verstappenilta nykyistä enemmän malttia.

– Oconin ei tietenkään olisi pitänyt joutua tähän tilanteeseen kisaa johtavan kuljettajan kanssa. Ohittamisen sijaan Max ajoi hänen kanssaan kolarin, mutta en kuitenkaan halua kritisoida Maxia. Sillä ei olisi edes merkitystä, koska hän ottaa jatkossakin riskejä ja ajaa haluamallaan tavalla, mutta lopulta hän oppii ajamaan niin kuin Lewis Hamilton ajaa nyt.

– Hän pitää vielä kisan voittoa niin tärkeänä ja arvokkaana, ettei hän anna typerien juttujen vaarantaa sitä, Hill lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat