Jos Verstappen avautuu Maxin rangaistuksesta: ”Jalkapallossa tuota tapahtuu joka viikonloppu!”

Kuumakallena omana aikanaan F1:ssä tutuksi tullut Jos Verstappen myöntää, ettei hänen poikansa Max toiminut oikein tuuppiessaan Esteban Oconia Brasilian GP:n voiton kadottua karvaasti, mutta näkee tämän reaktion vastaavana, mitä jalkapallokentillä nähdään joka päivä.

Max Verstappen tuuppi Oconia useaan kertaan päästyään autosta ylös, kun Oconin osuminen häneen oli pudottanut Red Bull -kuskin voittajan korokkeelta.

Jos Verstappenin mukaan Ocon oli osasyyllinen jälkipyykkiin.

– Ehkä se ei ollut hyvä juttu, mitä Max teki, mutta ymmärrän häntä täysin, Jos Verstappen kommentoi tiistaina hollantilaiselle De Telegraaf -lehdelle.

– Hän menetti voiton, ja sitten Ocon menee tyhmästi nauramaan hänelle. Tietysti siitä tulee juttua, mutta ei siitä tarvitse tämän isompaa asiaa tehdä. Näen jalkapalloilijoiden tönivän tähän tapaan joka viikonloppu, Verstappen vertaa.

"Max ei koskaan löisi ketään"

Max sai teostaan rangaistukseksi kaksi päivää yhdyskuntapalvelusta Kansainväliselle autoliitolle FIA:lle. F1-tuomarina toimiva Mika Salo arveli, että taustalla on FIA:n halu laittaa Verstappen aisoihin monien uhkaavien puheiden jälkeen.

Jos Verstappenin mukaan Max tietää kuitenkin rajat, joita tämä ei voi kuljettajana ylittää.

– Max on tarpeeksi ammattimainen, ettei löisi ketään, ja hän tietää sen satavarmasti.

– Minusta hän piti itsensä hyvin kurissa, ja oli hyvä, että siinä oli ihmisiä ympärillä, Jos Verstappen jatkaa.

Verstappenilla ja Oconilla historiaa

Red Bull -kuski kiisti, että osumalla ja siitä leimahtaneella riidalla olisi mitään tekemistä kaksikon tiukkaan taisteluun Formula 3 -luokassa kaudella 2014. Isä muistaa kauden hyvin.

– Heillä on tietysti historiaa keskenään. Ocon voitti toki Euroopan mestaruuden, mutta se johtui siitä, että hänellä oli ylivoimainen auto ja Maxilla oli paljon epäonnea sinä vuonna. Mutta kyllä Max sai myös muutaman kerran naurunalaiseksi. Kuten Spassa mahtavalla ohituksella ulkokautta, Jos toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat