F1-maailmanmestarilta lohduton arvio Valtteri Bottaksesta – "Kaikki heikkoudet esillä"

Mercedeksen suomalaiskuljettajan Valtteri Bottaksen Espanjan GP ei sujunut lainkaan toivotulla tavalla. Bottas ei pystynyt haastamaan tallikaveriaan Lewis Hamiltonia lähdössä. Sen sijaan hän joutui taistelemaan jopa Racing Point -kuskien kanssa. F1-maailmanmestarin Nico Rosbergin mukaan sunnuntaina nähtiin varsin alakuloinen versio Bottaksesta.

Vielä ennen lähtöä Bottas uhosi haastavansa Hamiltonin, joka oli ollut lauantain aika-ajojen huipennuksessa vain 59 tuhannesosaa parempi kuin suomalainen.

Haastaminen jäi kuitenkin pelkästään puheen tasolle. 

Bottas sai heikon lähdön ja lopulta hänet ohitettiin sekä vasemmalta että oikealta.

Suomalaiskuski joutui taistelemaan tosissaan jopa toista Racing Point -kuljettajaa vastaan. Edelle ehti Lance Stroll sekä melkein myös Sergio Perez.

Paria kierrosta myöhemmin Bottas onnistui ohittamaan Strollin, minkä jälkeen hän oli kolmantena. Edellä olleet Hamilton ja Max Verstappen olivat kuitenkin liian pahoja paloja.

Maalissa Bottas oli kolmas.

– Valtteri on varmasti hyvin, hyvin pettynyt tuohon, F1-maailmanmestari Nico Rosberg sanoi Sky Sportsin lähetyksessä.

Rosberg jakoikin varsin lohduttoman arvion Mercedeksen suomalaiskuskista.

– Hänen kaikki pienetkin heikkoudet olivat esillä tänään.

– Häneltä puuttuu aggressiivisuutta, kun ajetaan mies miestä vastaan. Se näkyi lähdössä, jossa hän jäi Strollin taakse. Hän avasi oven, jonka Stroll käytti. Ja sen jälkeen hänen kisavauhtinsa ei ollut riittävää.

– Valtterin kehonkieli oli todella masentunut kilpailun jälkeen, Rosberg huomioi.

Video: Espanjan GP:n kärkikolmikon kommentit

Vuoden 2016 F1-maailmanmestari Rosberg uskoo, että Bottas ajattelee hänen mestaruushaaveiden valuvan viemäristä alas tällä hetkellä. Bottas itse myönsi tämän kisan jälkeen.

– Lewis on aivan uskomattomassa vireessä. Maailmanmestaruustaistelu häntä vastaan on aina aivan uskomattoman kova pala. Valtteri saa ajaa kuitenkin upealla autolla, joten ei vaadita paljoa, jotta hän saa taas juonenpäästä kiinni.

– Jos Valtteri on seuraavassa kisassa paalulla, boom, henkinen puoli on taas kunnossa. Hänen pitää vain jatkaa taistelua, Rosberg kannustaa.

Lue myös:

    Uusimmat