F1-pomo uskoo: Mugellon käänteet satuttivat Valtteri Bottasta

F1:n urheilupomo Ross Brawn uskoo, että Valtteri Bottas kärsii sunnuntain Toscanan GP:n tuloksista ja käänteistä. Bottas onnistui nousemaan lähdössä tallikaverinsa Lewis Hamiltonin edelle. Asetelmat kuitenkin keikahtivat kisan edetessä, eikä Bottas pystynyt enää vastaamaan tallikaverilleen.

Bottas oli ollut Hamiltonin edellä perjantain ja lauantain harjoituksissa. Aika-ajoissa Bottas koki epäonnea Renault-kuljettajan Esteban Oconin ulosajon myötä.

Sunnuntain kisan alussa Mercedeksen suomalaiskuljettaja pystyi tekemään sen, mitä hän oli monesti hakenut. Kisan lähdössä Bottas pääsi Hamiltonin edelle.

Ensimmäisten punaisten lippujen jälkeen Hamilton nousi taas kärkeen, kun hän oli parempi uusintalähdössä. Eivätkä asetelmat enää sen jälkeen muuttuneet.

F1:n urheilupomon Ross Brawnin mukaan sunnuntain käänteet riipaisevat Bottasta. Brawn kirjoitti asiasta kisan jälkeisessä kolumnissaan.

– Olen varma, että Valtteri poistui Mugellosta uskoen, että hänen olisi pitänyt voittaa sunnuntain kisa. Hän oli upeassa iskussa sen jälkeen, kun hän sai vietyä kärkipaikan Lewisilta, Brawn aloitti.

– Mutta sitten hän antoi voiton lipua sormiensa läpi. Eikä hän varmasti hyväksy sitä helpolla.

– Tuo satuttaa, ja jättää hänet kysymään, että mitä hänen on tehtävä, jotta hän pystyy päihittämään tallikaverinsa? 

– Valtteri jahtaa yhä mestaruutta, mutta jokaisessa kisassa hänen mahdollisuutensa pienenevät.

– Kyse on henkisestä taistelusta, koska hän (Valtteri) on tarpeeksi nopea. Lewis on kuitenkin säälimätön ja hän käyttää jokaisen mahdollisuuden hyväkseen. Eikä hän anna niitä liikaa vastustajilleen, Brawn kävi läpi.

Lue myös:

    Uusimmat