Mersu-pomo teki selväksi Valtteri Bottaksen kannalta tylyn asian

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff teki varsin selväksi, että Valtteri Bottaksen on tilanteen tullen annettava latua maailmanmestaruudesta taistelevalle F1-tallikaverilleen Lewis Hamiltonille. Tämä myös toteutui sunnuntaina ajetussa Britannian GP:ssä.

Bottas sai jo kilpailun aikana suoran viestin, kun Hamilton oli hänen perässään kolmossijalla. 

– Tallimääräys: älä taistele Lewisia vastaan, Bottakselle ilmoitettiin tiimiradiossa, kun Hamilton oli noussut tuntumaan (video jutun ylälaidassa).

Bottas laski britin ilman vastarintaa ohitseen. Avauskierroksella Red Bullin Max Verstappenin ulos kilkannut ja 10 sekunnin aikarangaistuksen saanut seitsenkertainen maailmanmestari onnistuikin hurjalla kyydillään vielä tavoittamaan kilpailua johtaneen Ferrarin Charles Leclercin ja painamaan lopussa ohi kisan voittoon.

Verstappenin jäätyä keskeytyksensä myötä ilman pisteitä ja Hamiltonin voitettua ero MM-sarjan kärjessä kaventui huomattavasti. Hamilton nousi piikkipaikalla olevasta Verstappenista kahdeksan pisteen päähän. Bottas on MM-sarjassa neljäntenä, 77 pinnan päässä Verstappenista, joten maailmanmestaruustaisteluun suomalaisella on rutosti matkaa.

Hamilton ylisti Britannian osakilpailun jälkeen Bottasta "erinomaiseksi tallikaveriksi" ja sanoi olevansa hänestä kiitollinen.

– En olisi voittanut tänään ilman häntä, Hamilton lausui lehdistötilaisuudessa.

Toto Wolff jakoi kolmanneksi ajaneelle Bottakselle kiitoksia siitä, ettei suomalainen lähtenyt taistelemaan Hamiltonia vastaan.

– Se oli todella tärkeää, koska tilastollisesti puhuen hänen mahdollisuutensa voittaa maailmanmestaruus ovat hyvin ohuet Lewisiin verrattuna, Wolff kommentoi Motorsport-Total.comin mukaan.

Bottakselle on enää tarjolla tallissa kakkosmiehen ruutu.

– Lewis on keskellä maailmanmestaruustaistelua, ja me keskustelimme siitä. Niin rankkaa kuin se kuljettajalle onkin, temppuilulle ei tämän vuoden MM-sarjassa ole sijaa.

Wolff kehaisi Bottaksen ajaneen yleisesti "loistavan" viikonlopun Silverstonessa. 

Bottaksen jatko Mercedeksellä tämän kauden jälkeen on epävarmaa. Talli on kertonut tekevänsä päätöksen Hamiltonin ensi kauden tallikaverista Bottaksen ja Williams-kuski George Russellin välillä.

Lue myös:

    Uusimmat