F1-maailmanmestari tietää, miten Valtteri Bottas kykenee lyömään Hamiltonin: "Se ei ole hänen vahva kohtansa"

Valtteri Bottas on hienon kauden avauksen jälkeen joutunut jälleen takaa-ajajan rooliin F1-sarjan MM-taistossa. Ensimmäisen kilpailun Itävallassa voittanut Bottas on viime kisoissa jäänyt Mercedes-tallikaverinsa Lewis Hamiltonin varjoon. Vuoden 2016 maailmanmestarin Nico Rosbergin mukaan Bottaksella on vain yksi keino menestyä taistelussa Hamiltonia vastaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottaksen asema Mercedeksellä muistuttaa Rosbergin tilannetta Hamiltonin tallikaverina. Rosberg ajoi Hamiltonin tallikaverina kausina 2013–2016, eikä onnistunut alkuun peittoamaan brittiä. Vuonna 2016 Rosberg lopulta päihitti Hamiltonin ja voitti maailmanmestaruuden.

Rosbergin mukaan ainoa tapa voittaa Hamilton on pelata psykologista peliä tämän kanssa.

– Voittaaksesi Hamilton, sinun on päästävä hänen päänsä sisään. Se ei ole hänen vahva kohtansa, Rosberg sanoi Sky Italian haastattelussa.

– Bottaksen täytyy tehdä se nyt, vaikka minusta näyttää siltä, että se tuottaa hänelle vaikeuksia.

Rosbergin kommenteista kertoi Grandpx.news-sivusto. Rosbergin mukaan hänelläkin kesti oman aikansa ennen kuin hän oppi, miten Hamiltonia vastaan tulee ajaa.

– Olin liian kiltti, kun aloin taistella Lewisin kanssa. Minun piti oppia olemaan vähän kovempi. Hänen (Bottaksen) täytyy nyt tehdä samoin. Hänet ohitetaan liian helposti. Hänen pitää parantaa siinä.

Rosberg kertoo oppineensa paljon psykologisista tempuista maanmieheltään Michael Schumacherilta, jonka tallikaverina ajoi Mercedeksellä ennen kuin Hamilton liittyi tiimiin vuonna 2013.

– Hän oli ilmiömäinen psykologiassa. Hän opetti minua lähestymään asioita eri tavalla.

Rosberg kertoo Bottaksen jopa soittaneen hänelle, mutta epäilee Mercedeksen kehottaneen olemaan pyytämättä neuvoja saksalaiselta. Rosbergin ja Hamiltonin välit kiristyivät MM-taiston aikana ja he osuivat yhteen myös radalla. Esimerkiksi Barcelonassa vuonna 2016 molempien kilpailu katkesi heti ensimmäisellä kierroksella.

Rosberg kertoo väliensä Hamiltonin kanssa muovautuneen hiljalleen kuitenkin paremmiksi. Kaksikko asuu samassa rakennuksessa Monacossa.

– Emme syö hampurilaisia yhdessä, mutta olemme puheväleissä.

Lue myös:

    Uusimmat