F1-lupaus Tuukka Taponen teki huippusopimuksen – uusi pomo hehkuttaa suomalaista: "Erinomaisia tuloksia"

Suomalainen formulalupaus Tuukka Taponen, 16, ajaa ensi vuonna formula 4 -luokkaa Preman tallissa. Taponen nappasi aiemmin syksyllä paikan Ferrarin kuljettaja-akatemiasta. 

Sopimus arvostetun Prema-tallin kanssa julkaistiin maanantaina. Tallipäällikkö Angelo Rosin kehuu uutta suojattiaan loistavaksi lisäksi tiimiin.

– Tuukka saavutti erinomaisia tuloksia kartingissa ja oli vakuuttava ensimmäisissä testeissään. Luotamme lahjakkaisiin ja ahkeriin kuljettajiin, ja odotamme innolla heidän taitojensa hiomista, heidän edetessään kohti moottoriurheiluammattilaisuutta, Rosin sanaili.

Taponen kertoo olevansa innoissaan uuden edessä.

– Olen kuullut tiimistä vain hyvää. Tunsin oloni hyväksi ensimmäisistä testeistä lähtien. Vaikka kartingista siirtyminen ei ollut helppoa, tiimi on ollut ammattimainen auttaessaan minua sopeutumaan F4-autoon, Taponen kommentoi. 

Kaudella 2022 Taponen sijoittui OK-luokan MM-kisassa hopealle. Edelliskaudella hän voitti maailmanmestaruuden samassa luokassa. 

Marraskuussa Ferrarin kuljettaja-akatemia vahvisti kiinnittäneensä suomalaislupauksen siipiensä suojaan. Akatemian kautta F1-karkeloihin ovat tiensä raivanneet muun muassa Charles Leclerc ja Mick Schumacher

Lue myös:

    Uusimmat