Ferrari-sopimuksen tehneen Tuukan, 16, tie on auki F1-sarjaan asti – näin huippulupaus ja isä kommentoivat jättipottia: "Ollut aivan pitelemätön"

Tiistaina saatiin suomalaisittain iloisia uutisia moottoriurheilumaailmasta, kun Ferrari tiedotti värvänneensä kuskilupaus Tuukka Taposen kuljettaja-akatemiaansa. Taponen kertoi MTV Urheilulle ajatuksiaan valinnasta.

Kartingin maailmanmestaruuden ensimmäisenä suomalaisena viime vuonna voittanut 16-vuotias Taponen oli jo viime vuonna mukana antamassa näyttöjä Ferrarille. Tuolloin valintaa ei tullut. Kuljettajalupaus otti tiistaina viestin valinnasta ilolla vastaan.

– Hyvä fiilis on. Minulla oli testien jälkeen sellainen tunne, että ihmettelen suuresti, jos ei valinta kohdistu minuun. Tein mielestäni todella hyvät tulokset kuten jo viime vuonna, Taponen sanoo.

Ferrarin testeistä Taponen ei saanut kertoa sen tarkemmin, mutta vertailussa muihin kuljettajiin hän onnistui mielestään mainiosti.

– Mielestäni suoriuduin todella paljon paremmin kuin he, mutta se on vain oma mielipiteeni ja Ferrarilla on tietysti kaikki testitulokset siellä ja he näkevät, mikä on todellinen tilanne, Taponen toteaa.

Ajamisen lisäksi Taposella on luvassa italian kielen opiskelua sekä fysiikka- ja mentaaliharjoituksia. Omista vahvuuksistaan Taponen toteaa, että hän on tasavahva eri osa-alueilla.

– Sanoisin niin, että ei ole mitään sellaista yksittäistä todella hyvää. Kaikki ovat tällä hetkellä sellaisella medium-tasolla ja sen takia olen nopea kuljettaja. Tietysti nyt kehittää kaikkia osa-alueita askel askeleelta. 

Ferrarin kuljettaja-akatemiasta kuninkuusluokkaan on noussut muun muassa Mick Schumacher sekä Charles Leclerc. Tuukka Taponen uskookin, että Ferrarin kuljettaja-akatemiaan kuulumisella on valtava merkitys.

– Tämä helpottaa minua paljon. Saan tuollaisen legendaarisen merkin ja tekstin rintaan, mikä auttaa varmasti jollain osin sponsoreiden keräämistä. Toivon, että he pystyvät auttamaan minua F1-sarjaan saakka. 

"Ollut aivan pitelemätön"

Taposen isä Marko Taponen kertoo jännittäneensä monta yötä ja työntekokin on kärsinyt, kun hän odottanut kuinka pojan käy. Viimeinen prosessi on ollut raskas.

– Tämä on ollut Tuukalle todella rankkaa koulun ohella, Marko Taponen sanoo.

Isän mukaan Tuukka on antanut ajamisellaan todella hyviä tuloksia, joka on vienyt nuorta kuljettajaa eteenpäin.

– Meidän Tuukka on ollut aivan pitelemätön siellä testeissä. Kaikki on mennyt nappiin, mikä on ihmeellistä. Tuukka on jonkin verran ajanut Koirasen kanssa täällä Suomessa, mutta ei hirveästi. Siihen nähden on mennyt todella hyvin. Hän ei ole paljoakaan ajanut isolla autolla, Marko Taponen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat