Charles Leclerc ja Ferrari solmivat jatkosopimuksen

Monacolaiskuljettaja Charles Leclerc on solminut jatkosopimuksen Ferrarin F1-tallin kanssa.

Kyseessä on Leclercin kolmas Ferrari-sopimus Formula ykkösissä. Hän korvasi Kimi Räikkösen kaudella 2019 ja allekirjoitti jo samana vuonna jatkosopimuksen vuosille 2022–2024. Nyt julkistetun, vuoden kuluttua alkavan uuden sopimuksen kestoa ei kerrota.

Leclerc, 26, on Ferrarin akatemian kasvatti, ja ennen nousuaan F1-sarjaan hän ehti voittaa sekä GP3- että F2-sarjojen mestaruudet.

– Hänen arvonsa menevät yksiin meidän arvojemme kanssa, joten on luontevaa jatkaa yhteistyötä. Hänellä on kyltymätön halu ajaa itsensä äärirajoille, ja arvostamme hänen poikkeuksellisia kykyjään. Olemme sitoutuneet tarjoamaan Charlesille voittavan auton, ja tiedän, että hänen päättäväisyytensä ja sitoutumisensa ovat sellaisia elementtejä, jotka auttavat meitä pääsemään tavoitteisiimme, Ferrarin tallipäällikkö Frederic Vasseur sanoo tiedotteessa.

– Olen iloinen tietäessäni, että pukeudun Ferrarin ajohaalariin vielä monen vuoden ajan. Tässä tallissa ajaminen on ollut unelmani 3-vuotiaasta asti. Tämä talli on ollut kuin toinen perheeni siitä asti, kun liityin Ferrarin akatemiaan 2016. Olemme saavuttaneet paljon yhdessä, mutta uskon, että paras on vielä edessä. Unelmani on yhä voittaa maailmanmestaruus Ferrarilla.

Leclerc on saavuttanut Ferrarilla ajaessaan 23 paalupaikkaa, viisi voittoa ja kaikkiaan 30 palkintokorokesijoitusta. MM-sarjassa hänen paras tuloksensa on kakkossija kaudella 2022.

Lue myös:

    Uusimmat