F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-legendalta kyseenalainen heitto Valtteri Bottaksen asemasta Mercedeksellä – povaa Lewis Hamiltonilta jäätävää temppua

3:36
C Moren F1-tiimi pureutuu Valtteri Bottaksen otteisiin Espanjan GP:ssä.

Neljä F1-maailmanmestaruutta urallaan voittanut Alain Prost povaa Lewis Hamiltonin ohittavan Michael Schumacherin kaikkien aikojen mestaruustilastossa jo ensi vuonna. Prost pamauttaa samalla kiusallista tekstiä Valtteri Bottaksen asemasta Hamiltonin tallikaverina Mercedeksellä.

Hamiltonilla on mahdollisuus nousta Schumacherin rinnalle jaetulle ykkössijalle F1-maailmanmestaruuksien määrässä jo tänä vuonna. Seitsemättä titteliään jahtaava britti on kovassa iskussa ja johtaa MM-sarjaa kuuden ajetun osakilpailun jälkeen 37 pisteellä ennen Red Bullin Max Verstappenia. Bottas on Hamiltonia 43 pistettä perässä.

– Tapa, jolla Lewis ajaa, itseluottamus, joka hänellä on Mercedeksen tiimissä, ja fakta, että säännöt muuttuvat hyvin vähän vuodeksi 2021 antavat hänelle todella hyvän mahdollisuuden olla maailmanmestari tänä ja seuraavana vuonna. En näe kenenkään päihittävän häntä, Prost sanoi Metro-lehden mukaan.

Tämän vuoden mestaruus olisi Hamiltonille kuudes seitsemään vuoteen. Lähihistoriassa hänet on pystynyt päihittämään vain Nico Rosberg, joka päätti uransa maailmanmestaruuteen Mercedeksellä 2016.

– On uskomatonta, mitä Lewis on tehnyt. Voit kuitenkin tehdä noin vain, jos olet dominoinut pitkään ja olet sitoutunut tiimiin pitkäksi aikaa. 

– Kun Michael teki sen, me kaikki ajattelimme, ettei modernissa formula ykkösissä olisi mahdollista lyödä hänen ennätyksiään. Olemme nyt kuitenkin nähneet Lewisin ja Mercedeksen dominoinnin.

Historian arvostetuimpiin F1-legendoihin lukeutuva Prost lataa tässä kohtaa kovaa puhetta Hamiltonin asemasta Mercedeksellä suhteessa Bottakseen.

– Ferrarin ja Michaelin ja Mercedeksen ja Lewisin dominointi ovat vertailukelpoisia, koska ne ovat pohjimmiltaan samanlainen tarina. On täydellinen organisaatio, avainihmiset tiimissä ja ykkös- sekä kakkoskuski. Psykologisesti tilanne on hyvin vakaa, mikä saattaa sinut vahvaan asemaan.

– Joskus ihmiset eivät tajua, mitä Lewis tekee, kun hän on ajanut joitain poikkeuksellisia kierroksia. Hän voi tehdä niin vain, koska hänellä on mukava ja luottavainen olo tiimissä, ja se auttaa löytämään viimeiset sekunnin kymmenykset, Prost analysoi.

Vaikka Prost pitää Bottasta Mercedeksen kakkoskuskina, talli on antanut kuskiensa kilpailla toisiaan vastaan ainakin niin kauan kuin molemmat ovat mestaruustaistossa realistisesti mukana.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja