F1-legenda varoittaa Ferraria: Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin taistelu muuttuu hankalaksi hallita

Merkit Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin välisen kaksintaistelun yltymisestä ovat jo tässä vaiheessa sen verran selviä, että mestaruussauman koittaessa Ferrari on ongelmissa, ennustaa pari asiaa F1-tallikaverien taistelusta tietävä Alain Prost.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1-kauteen lähdettäessä tallipäällikkö Mattia Binotton ykköskuskikseen ylistämä Vettel on joutunut pahaan pinteeseen nuoren tallikaverinsa Leclercin vietyä neljä peräkkäistä paalupaikkaa ja kaksi kisavoittoa ennen kuin saksalainen ehti lainkaan vastata tilanteeseen.

Omalla kilpaurallaan rajusti Ayrton Sennan kanssa yhteen ottanut Prost ennakoi, että Ferrarin tilanne muuttuu jatkossa vain hankalammaksi.

– Se on hankala tilanne hallita, koska alun perin Vetteliä pidettiin kokemuksensa perusteella tallin ykköskuskina, Prost sanoo RMC-kanavalle.

– Muutaman kisan jälkeen se on muuttunut vaikeaksi hallita, mutta uskon, että se muuttuu todella ongelmalliseksi ensi vuonna, toteaa nykyisin Renault'n tiimijohdossa toimiva Prost.

Mattia Binotto piti kuskiensa kanssa keskusteluita Venäjän Sotshissa tapahtuneesta epäselvyydestä, jossa Vettel oli taktikoiden starttionnistumisensa jälkeen haluton päästämään Leclercia takaisin edelleen. Lopulta hän joutui keskeyttämään teknisen vian takia, mikä pilasi myös tallikaverin voittomahdollisuudet.

Ferrari on kuitenkin tehnyt nousun F1-sarjan piikkipaikalle otettuaan kesän jälkeen tapahtumat komentoonsa. Tämä lisää Prostin mukaan painetta kuskien välille entisestään.

– Siitä ei tule helppoa, koska auto on hyvä ja he voivat (ensi kaudella) taistella toisiaan vastaan mestaruudesta. Heidän täytyy olla varovaisia, etteivät anna sitä Mercedekselle, Prost varoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat