Lewis Hamilton sörkkii toisen pesää – esitti suoran epäilyksen Ferrarin sotkusta: "Onko tuo hyväksi? En usko"

F1-sarjan edellinen kisa Venäjällä tarjosi lisää juonenkäänteitä Ferrari-kuskien väliseen sotkuun. Sotshissa Sebastian Vettel kieltäytyi tottelemasta tallimääräystä. Charles Leclerc on ollut puolestaan koko sarjan nopein kuski jo pidemmän tovin ajan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Japanin GP suorana 11.-13.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 3.55, 2. harjoitukset klo 7.55
La: 3. harjoitukset klo 5.55, aika-ajot klo 8.55, ennakkotunnelmat klo 8.00
Su: Japanin GP klo 8.05, ennakkotunnelmat klo 7.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Leclerc on napannut paalupaikan edellisissä neljässä GP:ssä. Monacolaiskuljettaja lähti kauteen asemasta, jossa nelinkertainen maalinmestari Vettel oli Ferrarin ykköskuski.

Asetelma on kuitenkin kääntynyt, kiitos Leclercin vahvojen otteiden.

Nyt Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton päätti sörkkiä toisen pesää, kun hän lähti kommentoimaan Ferrarin sisäisiä käänteitä.

– Heidän dynamiikka on ollut mielenkiintoinen. ”Seb” (Vettel) oli numero yksi – mutta ei enää, selkeästi. Jos katsoo ulkopuolelta, niin he yrittävät nyt nostaa Charlesia ykköseksi, Hamilton analysoi Japanin GP:n viikonlopun alla, jatkaen:

– Onko tuo hyväksi tallille? En usko. Mutta tuo on se filosofia, joka heillä on ollut ikuisuuden, Hamilton pohti ja viittasi siihen, miten Ferrarilla on ollut hänen mielestään aina selvä ykköskuski.

– Me (Mercedeksellä) emme valita, koska meidän sisäinen filosofia toimii. Ja se toimii erittäin hyvin. Emme aio muuttaa sitä ihan lähiaikoina, Hamilton käänsi puheet omiensa pariin.

Ferrarin tuorein kohutapaus nähtiin Venäjän GP:ssä, jossa Vettel nousi lähdön yhteydessä kärkeen. Toisen Ferrari-kuskin Leclercin mukaan taustalla oli ennen kisaa tehty ”sopimus”, jonka mukaan hän tarjoaa imuavun Vettelille. Ferrari käski Vetteliä päästämään Leclercin edelleen. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Vettel keskeytti kisan ensimmäisen varikkopysähdyksen jälkeen. Leclerc sen sijaan tipahti kolmanneksi Mercedes-kuskien Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen taakse. 

Lue myös:

    Uusimmat