F1-legenda Alain Prost: Daniel Ricciardo nostaa Renault'n uuteen ulottuvuuteen

Tulevalla F1-kaudella Renault'n kuljettajana toimiva Daniel Ricciardo nostaa ranskalaistallin aivan uudelle tasolle, uskoo nelinkertainen maailmanmestari Alain Prost.

Ricciardon päätös siirtyä Red Bullilta Renault'lle oli viime kauden suuria yllätyksiä. Renault'n neuvonantajana toimiva Prost katsoo australialaisen saapumisen talliin olevan tärkeä askel ranskalaistiimille sen matkalla kohti formulasarjan kärkitaisteluita.

– Ensimmäiseksi on sanottava, että olimme tyytyväisiä kauden 2018 kuljettajiimme. Emme tarvitse Danielia antamaan meille motivaatiota, mutta hän pystyy varmasti auttamaan meitä tekemään tallista vieläkin paremman. Hän antaa meille tietoa ja nostaa tallin uuteen ulottuvuuteen, Prost kertoi motorsport.comille.

Renault sijoittui viime kaudella valmistajien sarjan neljänneksi. Murtautuminen kolmen kärkeen autourheilun kuninkuusluokassa on kuitenkin haastava tehtävä ranskalaistallille, jonka moottori ei ole suorituskyvyltään kyennyt vielä vastaamaan Mercedeksen ja Ferrarin tasoon.

– Nykyisestä asemasta on todella vaikea nousta askel ylöspäin. On joskus vaikea hyväksyä sitä, että etenkin Ferrari ja Mercedes ottivat moottorissaan suuren harppauksen eteenpäin. Meidän täytyy edetä, ja ensi kaudella todellakin teemme niin, Prost vakuutti.

F1-kausi käynnistyy avauskisalla Australissa 17. maaliskuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat