F1-kuski ripitti rajulla tavalla tuomaristoa – kutsu kävi kansliaan

Tulosruutu: Max Verstappen voitti kauden päätöskisan Abu Dhabissa

F1-kuski Sergio Pérez menetti hermonsa sunnuntain Abu Dhabin GP:n aikana.

Pérez osui yhteen McLarenin Lando Norriksen kanssa kierroksella 47, kun Pérez haki ohitusta Norriksesta. Kilpailun tuomaristo tutki tilannetta hetken, minkä jälkeen Pérezille lätkäistiin viiden sekunnin aikarangaistus.

Miten meksikolainen reagoi tähän? Ei hyvin. 

Pérez antoi palaa talliradion puolella.

– Aivan vitsi koko tuomaristo. En voi uskoa tätä.

– He ovat olleet surkeita koko vuoden ajan, mutta tämä on vitsi. Ihan totaalinen vitsi, Pérez raivosi.

Pérez koki, että hän oli tilanteessa jo Norriksen edellä. Meksikolaisen mukaan Norris "vain käänsi hänen kylkeensä".

Pérez tuli maaliin toisena, mutta viiden sekunnin aikarangaistuksen myötä hän tipahti neljänneksi.

Kilpailun jälkeen hänelle kävi kutsu rehtorin kansliaan. Tässä tapauksessa tuomariston eteen.

Kilpailun tuomaristo koki, ettei heillä ole ongelmaa, mikäli joku on heidän päätöksestään eri mieltä. Pérezin henkilökohtaiset herjaukset rikkoivat kuitenkin lajin sääntöjä.

Normaalisti Pérezin tapaus olisi viety seuraavan kisan tuomariston käsittelyyn. Koska kyseessä oli kauden viimeinen kilpailu, päätös tehtiin jo nyt. 

FIA:n raportin mukaan Pérez pyysi henkilökohtaisesti anteeksi jokaiselta tuomariston jäseneltä, vedoten siihen, että kommentit tulivat ”hetkellisen” kuumentumisen yhteydessä. Pérez ei omien sanojensa mukaan ottanut huomioon sitä, että kommentit voisivat päätyä kansainväliseen televisiolähetykseen. Tuomaristo hyväksyi Pérezin anteeksipyynnön ja antoi tälle vain varoituksen. Tuomaristo vetosi siihen, että Pérez ”ei ole tullut tutuksi” räyhääjänä ja että hän on osoittanut aina kunnioitusta erinäköisten kuulemisten yhteydessä. Péreziä myös muistutettiin sitä, että tuomaristo voi perustella ratkaisujaan kuskien tai tallin edustajien kuullen. 

Kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristo tutki myös tapauksia, joissa useiden tallien mekaanikot eivät pitäneet riittäviä silmiä suojaavia varusteita päällään Abu Dhabin kisan yhteydessä. Tuomaristo jakoi asiasta varoituksia tutkinnassa mukana olleille talleille.

Lue myös:

    Uusimmat