F1-konkarilta karu näkemys Bottaksen tilanteesta – ”Ei millään pahalla Valtteria kohtaan”

Kuusinkertaisen F1-mestarin Lewis Hamiltonin kyky aiheuttaa vaikeuksia kenelle tahansa kuljettajalle on pitkäaikaisen kisakuskin Mark Webberin mielestä liki mahdoton este Valtteri Bottakselle britin ohi nousemiseksi.

Bottas on taistellut kolme kautta Hamiltonia vastaan Mercedeksen kuljettajana eikä ole vielä löytänyt avaimia britin pysäyttämiseen. Neljäs yritys alkaa ensi viikolla Australiasta.

Webber on itsekin kokenut vaikeita aikoja jäätyään Sebastian Vettelin varjoon Red Bullilla tämän neljän maailmanmestaruuden putken aikana, ja tietää, miltä suomalaisesta tuntuu ajaa Hamiltonin rinnalla.

– Ei millään pahalla Valtteria kohtaan, mutta Hamilton on yksi lajin mahtavimmista kuljettajista viimeiseen 70 vuoteen. Hän on päänsärky kaikille. En tiedä, kuka tuntisi olonsa mukavaksi hänen rinnallaan, Webber tokaisee Sydney Morning Herald -lehdelle.

Jo Hamiltonin tulo F1-sarjaan Fernando Alonson tallikaverina kaudella 2007 oli Webberin mukaan hyvä ensituntuma siitä, mitä oli tulossa.

– Lewis on giganttinen haaste kenelle tahansa. Valtteri tekee sen, minkä pystyy, mutta Hamilton on iso ongelma vastarinnalle.

– Hän on nälkäinen ja edelleen sinnikäs sekä luo itsensä aina uudelleen. Sitä yliluonnollista laadukkuutta on mahtavaa katsella, Webber ylistää.

Lue myös:

    Uusimmat