F1-kohukuski meni liian pitkälle? Ralf Schumacher käärmeissään: "Hengenvaarallista"

Nikita Mazepin ei ole jättänyt F1-tulokaskaudellaan katsojia kylmäksi – eikä paikoitelleen kilpakumppaneitakaan. Hänen liikkeensä Hollannin GP:ssä saivat myös entisen F1-kuljettajan Ralf Schumacherin suunniltaan.

Mazepin piti Haas-tallikaverinsa Mick Schumacherin keinoja kaihtamatta takanaan Hollannin GP:n ensimmäisen kierroksen lopussa. Kun Schumacher haki kovassa vauhdissa ohitusta, Mazepin muutti häikäilemättömästi ajolinjaansa tämän eteen ja aiheutti kevyen kontaktin.

– Tuollaiset liikkeet kovassa vauhdissa ovat hengenvaarallisia. Tiimin täytyy kiireellisesti puuttua tuohon, Mickin eno Ralf Schumacher sanoi asiantuntijan tehtävissään Saksan Skylla.

Ralf Schumacher ärähti, ettei Mazepinilla ole moisilla manöövereillä mitään tekemistä formula ykkösissä.

– Kyse oli viimeisistä sijoista. Nikitan täytyy elää sen faktan kanssa, että kun Mick on häntä lähellä, hänet täytyy päästää ohi.

"Pirukaan ei tiedä, mitä silloin voi tapahtua"

Mick Schumacherkaan ei jättänyt mielipidettään tallikaverinsa touhuista epäselväksi. Hän piti avauskierroksen tilannetta vaarallisena.

– Lähellä oli varikkomuuri. Se heittää auton ilmaan ja ihmisten sekaan, eikä pirukaan tiedä, mitä silloin voi tapahtua, Schumacher sanoi Motorsport-Total.comin mukaan.

Mickin mukaan Mazepin luultavasti ajatteli, että hänen täytyy olla tallikaverinsa edellä "hinnalla millä hyvänsä".

Mazepin ei syyllisyyttä kokenut. Hän piti liikettään todella kovana, mutta hänen mukaansa ajamisen pitäisi "aina olla sellaista". Venäläinen katsoi, ettei ongelmaa ollut; hän halusi olla edellä.

"Täytyy löytää ratkaisu"

Tilanteessa nähdyssä kontaktissa Schumacherin etusiipi vaurioitui. Etupään pidon puutteesta kärsinyt saksalainen joutui tulemaan varikolle jo muutamaa kierrosta myöhemmin.

Schumacherin mukaan loppu sunnuntaista ei ollut enää kisaa, vaan hän joutui päästämään sinisillä lipuilla kuskeja kierroksella ohi.

– Olin taas hyvin vihainen. Tämä on sääli. Hän lopulta pilasi kisani, koska etusiipeni meni rikki ja meidän täytyi pysähtyä.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner totesi, että tilannetta ei olisi pitänyt tapahtua.

– Se tapahtui, joten meidän täytyy löytää ratkaisu, hän kommentoi.

Schumacher sijoittui Zandvoortissa lopulta 18:nneksi, kun taas Mazepin joutui keskeyttämään hydrauliikkaongelmien myötä.

Mazepin puolusti aiemmin tällä kaudella sijoitustaan Schumacheria vastaan ronskisti jo Bakussa, jolloin venäläinen kohukuski muutti ajolinjaansa päätöskierroksen ohitustilanteessa. Tuolloin Schumacher onnistui kuitenkin pääsemään tallikaveristaan ohi.

Lue myös:

    Uusimmat