Tämä hetki säikäytti F1-kisan kärkimiehen: kohuttu venäläistulokas hölmöili taas – kaksi kilpakumppania haukkui idiootiksi

0:35
Kisassa viimeisellä sijalla ollut Nikita Mazepin oli kolaroida kisaa johtaneeseen Sergio Péreziin sinisten lippujen liehuessa.

F1-sarjan kohuttu venäläistulokas Nikita Mazepin sai taas Portugalin GP:ssä huomiota kyseenalaisilla suorituksillaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Monacon GP 20.-23.5. 

To: 1. harjoitukset klo 12.25, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat jo klo 15.30
Su: Monacon GP klo 15.55, ennakkotunnelmat jo klo 15.15 

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mazepinin, 22, kohdalla on epäilty hänen F1-uransa alusta asti, ettei hänen paikkansa ole F1-sarjassa. Portugalissa näihin epäilyksiin lisättiin uusi luku.

Mazepin jäi ensin aika-ajoissa lähes puolen sekunnin päähän tallikaveristaan, niin ikään tulokaskautta ajavasta Mick Schumacherista. Itse kilpailussa Mazepin oli maaliin asti ajaneista kuljettajista viimeinen, ja hän jäi yli minuutin päähän toiseksi viimeisestä, Williamsin Nicholas Latifista.

Parikymmentä kierrosta ennen maalia Mazepin vei melkein etusiiven kisaa johtaneelta Red Bullin Sergio Péreziltä, kun tämä oli ohittamassa häntä jo toistamiseen kierroksella. Mazepin leikkasi kolmannessa mutkassa Pérezin eteen sinisistä lipuista huolimatta ja aiheutti meksikolaisessa ärtymystä.

– Aah, tämä v...n idiootti, Pérez tokaisi Red Bullin tiimiradiossa.

Mazepin oli tuossa vaiheessa yli 50 sekunnin päässä edellään olleesta Schmacherista. Hän sai myöhemmin viiden sekunnin rangaistuksen sinisten lippujen huomiotta jättämisestä.

– Ajattelin, että hän näkisi minut, mutta hän ei nähnyt. Hän pyysi anteeksi. Luulin jo menettäneeni etusiiven, Pérez kertoi kilpailun jälkeen.

– Se oli täysin minun mokani. Luulin, että olisin yksin palatessani radalle toiselta varikkokäynniltäni. En saanut tallilta varoitusta. Tässä ei ole tekosyitä, Mazepin sanoi.

Lauantain aika-ajoissa Mazepinille raivosi Latifi. Kanadalaiskuljettaja sai omalla lämmittelykierroksellaan liian myöhään tiedon takaansa lähestyneestä Mazepinistä, joka oli jo aikakierroksella. Latifi ei ehtinyt ajoissa pois alta.

– Hän todennäköisesti estelee minua, Latifi arveli tämän jälkeen.

Hetkeä myöhemmin ennustus kävi toteen, kun Mazepin oli Latifin edessä tämän aikakierroksella heti ensimmäisessä mutkassa.

– No niin, hän esteli minua, tietenkin. Mikä typerä idiootti! En tehnyt sitä tarkoituksella. Teidän tulee informoida minua paremmin. Tämä tyyppi on v...n idiootti! Latifi raivosi paitsi Mazepinille myös omalle kisainsinöörilleen.

Haasin tallipäällikön Günther Steinerin mukaan se, että Mazepiniä kritisoivia radioviestejä esitetään tv-lähetyksessä, on F1:ltä huomion hakemista. Steinerin mielestä tällä osaltaan vaikutetaan siihen, minkälainen maine Mazepinillä on.

– Kisatilanteessa, kun joku on edessä, kuljettajat eivät sano, että "tuo tyyppi ei nyt ollut kovin mukava". Edessä olevaa kutsutaan joksikin muuksi. Kuka ei kutsuisi? Steiner sanoi The Race -sivuston mukaan.

– Me kaikki tiedämme, että Nikita on ikään kuin paha poika. Hänestä on tehty sellaista jo pitkään. F1 esittää aina radiossa kuullut kommentit hänestä, koska ihmiset tykkäävät kuunnella niitä. Jos viestit olisivat ystävällisiä ja muista sanottaisiin positiivisia asioita, ketään ei kiinnostaisi. Tämä on vähän huomiohakuista, mutta tämä on kilpailemisen lisäksi myös viihdettä, joten sellainen kuuluu tähän.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja