F1:n kyseenalainen sääntöpykälä herätti huomiota Saudi-Arabiassa – nuori tähtikuski raivostui: "Typerin keksintö ikinä"

F1:n Saudi-Arabian kisassa sattui ja tapahtui. Yksi merkittävä käänne nähtiin jo kisan alkuvaiheilla, kun radalle tuotiin punaiset liput. Tuolloin esiin nousi kyseenalainen sääntöpykälä.

Kisa pysäytettiin, kun Haasin Mick Schumacher ajoi vauhdilla päin reunavalleja. Radalle tuotiin ensin turva-auto.

Sen aikana useat kuskit suuntasivat varikolle. Rintama rakoili, kun muun muassa Red Bullin Max Verstappen pysytteli radalla.

Verstappen nousi kisan kärkeen, kun muutaman turva-autokierroksen jälkeen kilpailun johto päätti keskeyttää kisan punaisilla lipuilla.

Hollantilaiskuljettaja sai ilmaisen varikkopysähdyksen, kun hän pystyi vaihtamaan renkaansa punaisten lippujen pysähdyksen yhteydessä.

Tämä taas tiesi sitä, että muun muassa Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas tipahtivat Verstappenin taakse.

Pahimman takaiskun koki McLarenin nuori tähtikuski Lando Norris, joka tipahti pistesijoilta joukon hännille sijalle 16.

Norrista ei paljoa hymyilyttänyt, kun hän totesi faktat punaisten lippujen aikana.

– Tuo on typerin sääntökeksintö ikinä, Norris raivosi Sky Sportsille kisan jälkeen.

Norris viittasi siihen, miten kuskit saavat vaihtaa vapaasti renkaansa punaisten lippujen aikana.

– Se pilasi meidän kisamme. Tuntuu pahalta, koska talli teki hyvää työtä viikonlopun aikana. Auto oli iskussa ja niin edelleen. Sitten kaikki vedetään viemäristä alas yhden säännön takia.

Norris nousi lopulta kymmenenneksi, napaten yhden MM-pisteen. Hänen tallikaverinsa Daniel Ricciardo oli viides, valittuaan täysin erilaisen taktiikan punaisten lippujen aikana. Ricciardo oli yksi niistä, jotka eivät menneet varikolle turva-autoikkunan aikana.

Kyseenalainen sääntö vaikutti voimakkaasti myös kisan kärkitaisteluun.

– Jos Max olisi voittanut sen myötä, että hän sai ilmaisen varikkopysähdyksen, voisin uskoa, että Mercedes olisi valittanut asiasta. Tuo vain tuntuu hyvin epäreilulta jutulta. Kyllä kaikkien kuskien pitäisi silti pysähtyä. Nyt tuollainen juttu tuo niin paljon tuuria mukaan koko kisaan. Se ei ole hyvä juttu, Norris mietti.

Lue myös:

    Uusimmat