F1-kauden loppupisteissä silmiinpistävä yksityiskohta – lähes 20 vuoden putki katkesi

Tulosruutu: F1-kausi 2022 päättyi Abu Dhabissa

F1-kausi päättyi sunnunutaina Abu Dhabissa Red Bullin juhliin. Tuplamestaruuden voittanut talli teki Max Verstappenin johdolla tuhoisaa jälkeä: Verstappenin 15 voittoa on F1-historian kovin lukema yhden kauden aikana, Red Bullin 17 kalpenee vain Mercedeksen 19:lle vuodelta 2016.

Red Bullin ylivoiman ja toisaalta Mercedeksen vaikeuksien vuoksi kaudesta 2022 tuli 7-kertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin F1-uralla ensimmäinen kerta, kun hän jäi kokonaan ilman voittoa. 15 kautta (2007–2021) käsittänyt putki on F1-ennätys, jota Hamilton jakaa toisen 7-kertaisen maailmanmestarin Michael Schumacherin kanssa.

Hamilton jäi nyt ensimmäisen kerran urallaan myös ilman paalupaikkaa. Tämäkin 15 vuoden putki on F1-ennätys, joka edellisestä poiketen on yksinään Hamiltonin nimissä.

Tällä kaudella tulleiden yhdeksän top3-sijoituksen ansiosta Hamilton onnistui sentään venyttämään palkintokorokeputkensa 16 kauden mittaiseksi, ja näin hän nousi tässäkin tilastossa yksinään kärkeen ohi Schumacherin.

Uransa Abu Dhabiin päättäneen Sebastian Vettelin kohdalla palkintokorokeputki katkesi 14 kauteen. Ennen tätä Vettel oli ajanut kaikilla täysillä F1-kausillaan (2008–2021) vähintään yhden palkintokorokesijoituksen.

Yhden näkökulman F1:ssä laajemmin käsillä olevaan sukupolvenvaihdokseen saa siitä, että kausi 2022 oli ensimmäinen lähes 20 vuoteen, kun kukaan Schumacherin jälkeisen ajan suurkuljettajista – Hamilton, Vettel tai Fernando Alonso – ei mahtunut kauden loppupisteissä neljän parhaan joukkoon.

Edellisen kerran tämä tapahtui siis 2003, kun toisen kautensa ykkösissä ajanut Alonso sijoittui Renault'lla kuudenneksi.

Tänä vuonna lähimmäksi kärkinelikkoa pääsi kuudenneksi sijoittunut Hamilton. Eroa neljänneksi sijoittuneeseen tallikaveri George Russelliin tuli 35 pistettä. Alonso oli yhdeksäs ja Vettel 12:s.

Lue myös:

    Uusimmat