F1-fanit joutuivat pettymään rajusti Belgiassa, nyt puhuu Span ratapomo: "Kaikki ovat turhautuneita"

Belgian F1-osakilpailusta muodostui todellinen pannukakku sateen aiheuttamien vaikeiden olosuhteiden vuoksi. Span radan puheenjohtaja Melchior Wathelet yrittää keksiä paikalle saapuneille kannattajille jonkinlaista kompensaatiota pettymyksestään.

Sunnuntaisesta F1-kilpailusta muodostui monella tapaa pettymys niin talleille, kuljettajille kuin paikalle saapuneille katsojillekin. Katsomoihin saapuneet F1-fanit joutuivat odottamaan useita tunteja sateisessa säässä nähdäkseen vain muutaman kierroksen sunnuntaiajelun turva-auton perässä.

Span radan puheenjohtaja Melchior Wathelet puolestaan myöntää etsivänsä sopivia hyvitysmahdollisuuksia, mutta ei vielä halua luvata mitään hyvityksiä.

– Yritämme keksiä mahdollista elettä katsojille. Aiomme katsoa, mikä on mahdollista ja olemme avoimia kaikelle. Sen on oltava jotain konkreettista. Emme aio luoda toiveita kannattajille ja sitten jättää nämä toiveet täyttämättä. On liian aikaista sanoa, onko mikään mahdollista, Wathelet toteaa belgialaiselle Sporzalle.

Sateiset olosuhteet eivät mahdollistaneet turvallista F1-kisaa, joten FIA tyytyi ratkaisuun, joka mahdollisti kilpailun läpiviemisen turvallisesti. Wathelet ymmärtää, ettei FIA ja F1 halunneet riskeerata kuljettajien turvallisuutta haastavissa olosuhteissa.

– Ymmärrän päätöksen. Kilpailunjohtajat yrittivät kisata, mutta se ei onnistunut. Kaikki ovat turhautuneita. Meidän on löydettävä siihen ratkaisu, mutta emme aio heittää pöydälle mitään sellaista (hyvitystä), mikä ei ole toteutettavissa, Wathelet sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat