Ferrarin F1-kuski sai häkellyttävän rangaistuksen Las Vegasissa – sitten menivät hermot

Ferrarin Carlos Sainz sai Las Vegasissa kymmenen lähtöruudun rangaistuksen varsin erikoisen tapahtumaketjun seurauksena. Sainz ajoi irronneen kaivonkannen päältä Vegasin GP:n ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa. Miten Sainz suhtautui saamaansa rangaistukseen? Ei hyvin.

Harjoitussessio keskeytettiin sen jälkeen, kun Sainz oli ajanut irronneen kannen päältä. Kisajärjestäjät tarkistivat kaikki radalla olleet kaivonkannet, minkä jälkeen F1-autot palasivat radalle.

Ferrarin kannalta turma oli sangen kohtalokas. Italialaistallin mukaan törmäyksestä aiheutuneiden vaurioiden korjaaminen ”maksaa omaisuuden”. Sainzin autoon asennettiin muun muassa uusi polttomoottori, uudet akut, uusi elektroninen ohjausyksikkö sekä uusi runko.

Sainz ylitti moottoriosavaihdosten myötä kaksikin eri rajapyykkiä, minkä myötä hänelle lätkäistiin kymmenen lähtöruudun rangaistus sunnuntain kisaan.

Ferrari vetosi kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristoon pyytämällä, että se saisi korjata Sainzin auton ilman rangaistuksia. FIA ei tähän suostunut.

– Tuomaristo alleviivaa, että jos heillä olisi oikeus kumota (rangaistus) lieventävien, epätyypillisten ja epäonnisten seikkojen nojalla – kuten tässä tapauksessa – he olisivat tehneet niin, mutta säännöt eivät salli sitä, FIA tiedotti.

Sainz ei päätöksestä ilahtunut.

– Oli selvästi nähtävillä, että olemme erittäin kilpailukykyisiä tänä viikonloppuna. Uskon, että rata sopii meille paremmin kuin muutamat aiemmat näyttämöt, ja tuntui siltä, että saimme renkaat toimimaan varsin hyvin. Olin innoissani ja hyvin optimistinen, Sainz mietti Racerin mukaan.

– Valitettavasti talli ilmoitti minulle toisen harjoituksen jälkeen, että saan kymmenen lähtöruudun rangaistuksen jostain, mikä ei ollut millään tavalla minun tai tallini vika. Mentaliteettini muuttui välittömästi. Voitte kuvitella, kuinka pettynyt ja epäuskoinen olen tästä tilanteesta. Ette tule näkemään minua kovinkaan tyytyväisenä loppuviikonlopun aikana, Sainz kuvaili median edessä.

Espanjalainen kävi kierroksilla F1:n menettelytavoista.

– Kyllä, rata tarjoaa ohitusmahdollisuuksia, mutta olen silti todella pettynyt tähän lopputulemaan. En edes halua puhua tulevasta, koska se, mitä nyt tapahtui, on hyvin selkeä esimerkki siitä, miten tätä lajia pitää kehittää monin eri tavoin, Sainz jyrisi.

– FIA, tallit ja säännöt olisivat voineet hyvin mahdollistaa sen, että tällaisen todella erikoisen ja epäonnekkaan tapauksen myötä en olisi saanut rangaistusta. Jotenkin ihmiset osaavat tehdä tilanteesta pahemman, mitä se onkaan. Nyt minun pitää maksaa siitä hintaa, Sainz raivosi.

Vegasin GP:n aika-ajo ajetaan Suomen aikaan lauantaiaamuna kello 10.

Lue myös:

    Uusimmat