Lewis Hamilton antoi mielipiteensä sään pilaamasta tynkäkisasta – "Toivon, että fanit saavat rahansa takaisin"

Belgian F1-osakilpailu jäi tyngäksi liian haastavien sääolosuhteiden vuoksi. Kolmanneksi sijoittunut Lewis Hamilton toivoo, että paikalle saapuneet fanit saavat rahansa takaisin.

Sade näytteli pääroolia sunnuntaisessa osakilpailussa. Kisan lähtöä odotettiin yli kolme tuntia, kunnes autot ajoivat turva-auton perässä tarvittavat kaksi kierrosta virallisia tuloksia varten.

Hamilton harmitteli paikalle saapuneiden fanien puolesta, sillä he joutuivat odottamaan muutaman kierroksen mittaista kilpailua rankkasateessa useita tunteja.

– Olen todella pahoillani fanien puolesta. Ei tämä sää ole tietystikään kenenkään vika, mutta fanit ovat olleet uskomattomia, kun ovat pysyneet täällä koko tämän ajan. Toivon todella, että fanit saavat rahansa takaisin, Hamilton totesi kisan jälkeisessä haastattelussa.

Olosuhteet olivat haastavat heti alusta lähtien. Tuomaristo odotti pitkään sateen lakkaamista tai laantumista, mutta turhaan. Lopulta autot passitettiin radalle vain muutamaksi kierrokseksi.

– He tiesivät, ettei sää ole paranemassa, joten he lähettivät meidät radalle vain, että tarvittavat kaksi kierrosta saadaan kasaan, Hamilton summaa.

Olosuhteet radalla olivat haastavat. F1-autojen radalta nostamat vesisuihkut tekivät kuljettajien näkyvyydestä todella heikon.

– Näit vain viisi metriä eteesi, minkä jälkeen edessä oleva auto katosi näkyvistä. Edes autojen takana vilkkuvaa valoa ei näkynyt.

– Sääli, sillä olisin halunnut kisata. Tämä olisi ollut hieno kisa, jos ei olisi satanut niin paljon.

Lue myös:

    Uusimmat