Red Bull -pomolta napakat terveiset FIA:n kilpailujohdon suuntaan – "Tulevaisuudessa on keksittävä parempi ratkaisu"

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko ei aio juhlistaa Max Verstappenin tynkäkisan voittoa. Marko toivoo, että jatkossa vastaavanlaisissa olosuhteissa pystytään tekemään parempia ja nopeampia päätöksiä.

Belgian osakilpailusta muodostui sään vesittämä fiasko, kun olosuhteet estivät kilvanajon ja kuljettajat ajoivat vain muutaman tarvittavan kierroksen turva-auton perässä, jotta kisa voitiin määritellä viralliseksi osakilpailuksi.

Verstappen nappasi tynkäkisan voiton ja 12,5 MM-pistettä. Marko ei kuitenkaan aio juhlistaa suojattinsa voittoa.

— Emme ole ylpeitä tästä voitosta. Kisajärjestäjät ja johtohenkilöt yrittivät kaikkensa saadakseen kaikki radalle edes hetkeksi, jotta tällaisella kompromissilla saatiin tarvittavat kierrokset ajettua, Marko kommentoi Sky Germanylle.

– Ei kuitenkaan ollut hyvä juttu, että katsojia pidettiin epätietoisuudessa niin pitkään.

Kisan alkua odotettiin Belgian vesisateessa jopa yli kolme tuntia ilman varmaa tietoa siitä, milloin kuskit pääsevät jälleen radalle. Lopulta ratkaisu tehtiin vasta yli kolmen tunnin odotuksen jälkeen. Marko toivoo, että vastaavanlaisissa tilanteissa pystyttäisiin tulevaisuudessa tekemään parempia ratkaisuja.

– Ilmassa oli paljon epävarmuutta siitä, alkaako kisa vai ei. Tämä ei ollut miellyttävä päivä. Tulevaisuudessa on keksittävä jokin parempi ratkaisu, Marko toteaa.

– Jos olosuhteet olivat niin huonot, kisaa olisi voinut lykätä kolmella tai neljällä tunnilla heti alkuunsa. Tai siirtää kisa huomiselle. Sekin olisi ollut mahdollista.

Lue myös:

    Uusimmat