F1-fakta: Formulakuskit ja ralli

MTV3:n formulatiimi etsii viikoittain vastaukset mielenkiintoisimpiin katsojakysymyksiin F1-sivujen Formulafakta-osiossa.

"Kysyisin F1 kuskien ralliajotaidoista/kiinnostuksesta:
1) Ketkä nykyiset rallikuskit ovat kokeilleet formulaa?
2) Ketkä nykyiset F1-kuskit ovat ajaneet rallia?
3) Kiinnostaako heitä ralliajo?
4) Milloin rallimestari Sebastien Loeb on ajanut f1 autoa?
5) Pärjäisikö Loeb f-ykkösissä?"

Sébastien Loeb on testannut F1-autoa monta kertaa. Ensimmäisen kerran hän pääsi kokeilemaan Renault-tallin autoa Paul Ricardin radalla joulukuussa 2007. Samassa tilaisuudessa Renault'n F1-kuljettaja Heikki Kovalainen hyppäsi Citroënin ralliauton rattiin.

Red Bullin ryhdyttyä Citroënin sponsoriksi pääsi Loeb testaamaan Red Bull -tallin F1-autoa muutaman kerran vuosien 2008 ja 2009 aikana. Loeb olisi halunnut ajaa Abu Dhabin GP:n 2009 Red Bullin kakkostallin Toro Rosson F1-autolla, mutta Kansainvälinen autoliitto FIA ei myöntänyt hänelle superlisenssiä. Testeissä Loeb ajoi varsin kilpailukykyisiä kierrosaikoja, joten hänestä olisi voinut ajan myötä kehittyä kelpo F1-kuljettaja. Loeb on kuitenkin myöntänyt olevansa jo liian vanha siirtymään formula ykkösiin.

Nykyisistä rallikuskeista F1-autoa on päässyt kokeilemaan ainakin Petter Solberg, joka testasi Fioranon radalla 2009 ystävänsä omistamaa Ferrarin F1-autoa. Ja sitten on luonnollisesti eräs Kimi Räikkönen...

Nykyisillä F1-kuskeilla rallikokemusta on melko vähän (rallionnettomuudessa vakavasti loukkaantunutta Robert Kubicaa lukuun ottamatta). Kovalainen on toiminut kartturina Arctic-rallissa ja ilmaissut halunsa kokeilla joskus rallia myös kuljettajan paikalta. Timo Glock on päässyt testaamaan Toyotan WRC- ja Super 2000 -ralliautoja. Vitali Petrov ajoi uransa alussa Venäjällä rallisprint-kilpailuja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja