F1-asiantuntijat väittelevät: oliko Kimi Räikkösen jatko Alfa Romeolta oikea ratkaisu?

Kimi Räikköselle jatkosopimus Alfa Romeolla – näin C Moren asiantuntija kommentoi konkarin uran jatkumista 5:09
Videolla juttua Kimi Räikkösen jatkosopimuksesta.

Alfa Romeo tiedotti perjantaina Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin jatkosopimuksista. Italialaissveitsiläinen talli ei lähtenyt tekemään muutoksia, vaan se tyytyi tuttuun kaksikkoon. Alfa Romeon ratkaisu jakoi F1-asiantuntijoiden mielipiteet.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Emilia-Romagnan GP Imolan radalla suorana 31.10.-1.11.
La: harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Emilia-Romagnan GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen ja Giovinazzi allekirjoittivat vuoden mittaiset jatkot tallin kanssa.

Autourheiluun keskittyvällä The Race -sivustolla kuusi F1-toimittajaa otti kantaa niin Räikkösen kuin Giovinazzin sopimuksiin.

– Vaikka Kimi säväytti Portimaossa, en vain voi olla miettimättä sitä, etteikö Alfa Romeo antaisi pari kymmenystä tasoitusta raa’assa aika-ajovauhdissa tiukassa keskikastin taistossa, Mark Hughes pohti, viitaten Räikkösen nykyvauhtiin.

F1-toimittajan Gary Andersonin mukaan Räikkönen tuo Alfa Romeolle tarvittavaa pysyvyyttä. Anderson myös muistuttaa, ettei Räikkösen ”maagisuus” ole kadonnut minnekään.

– Antakaa hänelle työkalut ja hän tuo tuloksen, Anderson summasi.

Scott Mitchellin mukaan F1-markkinoilla olisi ollut tarjolla Räikköstä parempia kuskeja, mutta samalla hän muistuttaa siitä, että Räikkönen on Alfa Romeolta hyvin ymmärrettävä valinta.

– Jos yhteistyö toimii yhä, niin vuoden jatko on ihan kelvollinen ratkaisu minun mielestäni, Mitchell toteaa.

Myös Edd Straw allekirjoittaa näkemyksen ymmärrettävästä jatkosta.

– Vaikka itse olisin valinnut Sergio Perezin, Alfa Romeo saa Räikköseltä erinomaista teknistä palautetta, merkittävää mainosarvoa ja tasaisuutta, joka on arvostaan, vaikka hänen raaka nopeus ei olekaan enää siellä, missä se joskus oli, Straw analysoi.

Glenn Freemanin papereissa isoimmat kysymysmerkit menevät italialaiskuljettajan Antonio Giovinazzin suuntaan.

– Hän on ajanut F1:ssä jo kahden kauden ajan. Hänen tasaisuutensa ja suoritukset eivät ole olleet riittävällä tasolla, Freeman kritisoi Giovinazzia, jatkaen:

– Hän voi pitää itseään onnekkaana, kun hän sai vielä kolmannen vuoden. Hän ei voi tuhlata sitä.

The Racen Valentin Khorounzhiyn mukaan Perez, Nico Hülkenberg, Romain Grosjean, Kevin Magnussen tai F2-pohjaisista kuljettajista Callum Illott tai Robert Shwartzmann olisivat tarjonneet ”paremman tarinan”.

– Jos talli kokee, että he saavat rahoilleen vastinetta ja Räikkönen nauttii yhä ajamisesta, niin se on ainut juttu, millä on merkitystä.

Lue myös:

    Uusimmat