F1-asiantuntijalta painava vaatimus Montrealissa epäonnistuneelle Valtteri Bottakselle – "Se ratkaisee"

Valtteri Bottas koki mestaruustaistoonsa suuren kolauksen Montrealissa, kun hän jäi vasta neljännelle sijalle. Samalla suomalaisen tallitoveri Lewis Hamilton nousi korkeimmalle korokkeelle. Sky Sportsin F1-asiantuntija Martin Brundle esittää Bottakselle yhden vaatimuksen mestaruustaiston ylläpitämiseksi.

Bottas sortui Montrealin aika-ajoissa isoon ajovirheeseen päätösosion ensimmäisen vetonsa aikana. Suomalaiskuski ei onnistunut toisellakaan yrityksellään tarpeeksi hyvin, joten Bottas jäi vasta kuudenteen lähtöruutuun.

Bottaksen kilpailukaan ei ollut ruusuilla tanssimista. Suomalaistähti putosi lähdössä yhden sijan ja joutui Renaultin Nico Hülkenbergin taakse. Varikkopysähdyksien jälkeen Bottas vakiinnutti paikkansa neljäntenä, joka oli myös suomalaisen lopullinen sijoitus.

F1-mestaruudesta tallitoverinsa Lewis Hamiltonin kanssa taisteleva Bottas putosi nelossijansa ja Hamiltonin voiton myötä 29 pisteen päähän brittikuskista. Sky Sportsin F1-asiantuntija Martin Brundle korostaa, että Bottaksen on näytettävä, että hän pystyy toden teolla nousemaan heikon viikonlopun jälkeen takaisin huipulle.

– Valtteri Bottaksella oli yksi hänen vaikeista viikonlopuistaan. Toivottavasti hän onnistuu toipumaan siitä, eikä ajaudu syöksykierteeseen niin kuin viime kaudella, Brundle kirjoittaa Sky Sportsin sivuilla.

– Kyseessä oli vain yksi virhe aika-ajoissa, eikä se ollut läheskään yhtä suuri virhe kuin Lewiksen tekemä virhe, jonka yhteydessä hän osui seinään perjantaina. Se kuitenkin ratkaisee, kuinka toivut virheistäsi, Brundle jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat